Ulubiony przepis czytelników! Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Naleśniki wyjdą również ze zwykłą wodą.
Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników. Druga to obowiązkowe odpoczywanie ciasta. Ja dodałabym jeszcze dobrą patelnię – najlepiej specjalną, płaską do naleśników – sama przekonałam się, że wszelkie placki wychodzą z niej dużo lepsze.
Dzięki tym prostym sztuczkom naleśniki wychodzą idealne. Przepis na 8-cienkich sztuk. Robiłem dzisiaj te naleśniki(pierwsze w życiu).
Zastosowałem podany przepis, odpuściłem sobie tylko przesiewanie mąki. Pierwszego zepsułem, pozostałe było super. Zastanawiam się czemu niektórym nie wyszły.
W przygotowaniu masy chyba trudno coś zepsuć więc pewnie problem ze smażeniem. Pingback: Krokiety z kapsutą i grzybami to poezja, danie jednak jest proste.
Dania główne Prosty przepis na udane naleśniki w minut. Tradycyjne naleśniki z twarogiem na słodko od dziecka były moim ulubinym obiadem. Robię „na oko” z mlekiem i wodą mineralną. Do ciasta dodaję odrobinkę oleju i dzięki temu nie smaruję już patelnie nawet pod pierwszego naleśnika. Odkąd pojawiły się patelnie teflonowe naleśniki zawsze mi się udają.
Klasyczne, cienkie i elastyczne naleśniki. Można podawać je ze słodkim lub wytrawnym nadzieniem. Jeśli do ciasta dodamy gazowaną wodę mineralną to ciasto wyjdzie delikatniejsze. Jeśli nie macie akurat takiej wody w domu, możecie zastąpić ją mlekiem lub zwykłą wodą.
Dodane przez didinkaw: Tylko o kuchni. Czy ktoś może wie dlaczego jak upiekę naleśniki to po złożeniu lub zwinięciu ciasto pęka? Wystarczy ją tylko podgrzać i dogotować ryż lub makaron. Dzisiaj również utworzyłam nowy dział — o który od dawna mnie prosiliście — z przepisami dla dzieci.
Znalazły się w nim starsze przepisy na pierogi, zupy, naleśniki i placuszki jak i ostatnio dodane przepisy na kotlety mielone, pulpeciki i smażone filety z kurczaka. Wychodzi z tego sztuk na patelni fi Oczywiście, największą zabawą jest zrobienie aksamitnego ciasta, a tego nauczyłem się też od mojej znajomej. Czy jest ktoś, komu nie smakują naleśniki?
Jedni z nas lubią je w wersji na słodko, a inni wręcz przeciwnie - wytrawnie.
Mnie najbardziej smakują te cieniutkie, delikatne, które nie ociekają tłuszczem. Robiłam pierwszy raz naleśniki z tego przepisu i wyszły bardzo dobre nawet pierwszy,nic się nie przyklejało i na pewno wypróbuję jeszcze inne przepisy Pani. Ciasto naleśnikowe może być nie lada wyzwaniem. Bardzo dziękuję za fajny przepis. Wyszło mi sztuk były bardzo cienkie.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Jeśli chcesz, by naleśniki były rumiane i lekko chrupiące już podczas smażenia samych placków, przed każdym plackiem rozprowadź na patelni odrobinę masła. Koniecznie napisz jakie są Twoje ulubione naleśniki jak często je szykujesz.
Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta roztopione masło lub olej i. Jeśli chodzi o naleśniki,to u mnie w domu zawsze są na ciepło. Najpierw przygotowuję same placki. Jako nadzienie daję twaróg rozdrobniony widelcem,dodaję śmietanę () i cukier - do smaku.
Taką masą smaruję placki naleśnikowe i składam w trójkąty lub zwijam w roladki. Na koniec na minimalnej ilości masła lub oleju podsmażam je aż będą miały lekko złoty kolor. Pokazuję jak zrobić bezglutenowe naleśniki crepes - cienkie francuskie naleśniki bezglutenowe na śniadanie lub podwieczorek, elastyczne, bez gumy guar i gumy ksantanowej.
FIT NALEŚNIKI Z ODŻYWKĄ BIAŁKOWĄ I MĄKĄ KOKOSOWĄ Sześć procent utraconej tkanki tłuszczowej w kilka miesięcy, motywuje mnie podwójnie. Nie wracam do czipsów, czipsów i czipsów, staram się szukać fit r Zobacz więcej. Pytań o ciasto na naleśniki otrzymuję bardzo dużo więc dziś zdradzam receptę na idealne proporcje #128578; Sekretem dobrych naleśników jest ciasto. Do usmażenia moich naleśników (sztuk) potrzebujemy zaledwie łyżeczki. Błyskawiczne pizzerinki, czyli szybkie danie na małego głoda.
Domowy męski garnek - danie jednogarnkowe, szybkie, tanie i bez zbędnej chemii! Potrawka z białej kiełbasy z papryką w pysznym pomidorowym sosie - czyli jak wykorzystać świąteczne jedzenie, aby nic się nie zmarnowało!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.