wtorek, 9 września 2014

Dlaczego gofry przywierają

Co zrobic, gdy gofry przyklejają się do gofrownicy? Gofrownica jest nagrzana, lekko smaruję olejem i wylewam ciasto, piekę około minut, bo gofrownica jest dośc słaba. Wcześniej było normalnie. Jeśli gofry zawsze ci przywierają do gofrownicy to podniesienie wieczka spowoduje, że połowa gofra pozostanie na górnej części gofrownicy zaś druga połowa na dolnej. Jeśli nawet gofry nie przywierają to po otwarciu gofrownicy zbyt wcześnie będą oklapnięte i dużo mniej puszyste.


Od razu mówię, że wypróbowałam.

Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni. Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. Wczoraj zakupiliśmy sobie gofrownicę i postanowiłam na dzisiejsze śniadanie przyrządzić pyszne, kolorowe gofry.


Ciasto zrobiłam według przepisu dołączonego do urządzenia i nie wiem, czy to coś z ciastem nie tak, czy to kwestia braku wprawy. Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-gofrów min łatwe tanie.


Potrebuje przepisu na chrupuiące gofry. Przepisy - dlaczego przywierają gofry (352) Domowe porady Dlaczego warto jeść cukinię?

Dzisiaj słów parę o moim ukochanym warzywie - ponieważ pierwsze okazy młodziutkich cukinii mogę już zrywać w ogródku u Teściowej. Zobacz odpowiedzi na pytanie: Co mam zrobić by gofry się nie przyklejały do gofrownicy ? Nie)doskonałe gofry, czyli dlaczego gofry przywierają ? Napisaliśmy wcześniej, że pieczenie gofrów w gofrownicy na kuchenkę gazową wymaga wprawy. Jednak – nie oszukujmy się – wymaga jej także pieczenie w gofrownicy elektrycznej. Przepis na ciasto na gofry może być doskonały i sprawdzać się latami u jednej osoby.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!


Sprawdź nasze przepisy na Polki. Wielbiciele gofrów (a raczej ci, którzy zajmują się ich pieczeniem) wiedzą, że aby dojść do doskonałości i zrobić idealne ciasto, a następnie upiec pyszne gofry, trzeba wiele gofrów. Dla bezpieczeństwa przy pierwszym użyciu posmarowałam powłokę olejem, ale przy drugim użyciu nie robiłam tego i gofry fantastycznie odeszły nie przywierając do powłoki.


Nawet po wystygnięciu mają wspaniałą teksturę. Jednak się nie martw na zapas - są tak pyszne że znikną z talerzy zanim zrobią się zimne. Możesz zacząć robić gofry już godzinę po przygotowaniu ciasta, jednak najlepiej będzie jeśli ciasto postoi w lodówce przez całą noc.


Kupiłam elektryczną gofrownice i ciasto przywiera mi do niej. Pierwszym razem było ok,a czemu teraz jest żle?

Może ktoś ma sprawdzony przepis? Wychodzą świetnie, a moje dzieci chodzą za mną i tylko słyszę: jesie, jesie (znaczy jeszcze) #128522; Przepis świetny, rodzina pod wrażeniem. Doskonale nadają się na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Dodaj do nich owoce, syrop lub czekoladę, a z pewnością każdemu będą smakowały. Gofry są smacznym poczęstunkiem.


Lubisz gofry, a ich smak kojarzy ci się nieodzownie z wakacjami nad morzem? Teraz możesz sprawić frajdę sobie i swoim dzieciom bez wychodzenia z domu. Dzięki tym gofrownicom będziesz mógł.


Gęste drożdżowe ciasto z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje, pozostawiając gofry chrupiące, mocno słodkie, o smaku karmelu. Akurat mi gofry kojarzą się typowo z okresem zimowym - to właśnie w zimę najczęściej u mnie w domu robi się gofry. Z gorącą czekoladą, bitą śmietaną i owocami :) Ale co do Twoich gofrów, kojarzą mi się typowo z dzieciństwem, taką gofrownicę robiącą gofry w kształcie kwiatka miała moja Mama.


Jak zrobić idealne gofry (bezglutenowe). W pierwszej części wpisu kilka słów o tym, jak zrobić idealne gofry na mące bez glutenu. A w drugiej – przepis na wspaniałe lekkie gofry na mleku kokosowym, z korzenną żurawiną i chrupkimi pistacjami (całość bez dodatku cukru). To właśnie ich zapach kojarzył mi się z wakacjami w Jastrzębiej Górze. Słona woda, plaża, krem do opalania i gofry.


A potem na lata gofry przestały dla mnie istnieć, bo te wegańskie po prostu mi nie smakowały i nie przypominały tych z deptaka przy plaży. Drogie mamuśki podzielcie sie ze mna doświadczeniem. Chcę kupic gofrownicę do robienia gofrów, ale chciałabym aby wychodziły takie tradycyjne: grube i puszyste, a nie cienkie i gumowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty