Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Zmiksuj, by powstało gęste ciasto, jeśli jest za rzadkie, można dodać trochę więcej mąki.
Gofrownicę posmaruj olejem, dobrze rozgrzej. Wylej ciasto, gofry piecz ok.
Klasyczny przepis na gofry z bitą śmietaną można urozmaicić ulubionymi składnikami. Dla łasuchów idealna będzie wersja z czekoladą. Można ją dodać w formie płynnej (tabliczka rozpuszczona w kąpieli wodnej) lub jako jeden ze składników ciasta.
W sezonie warto przygotować wariant owocowy, czyli np. DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Dania główne Placuszki z cukinii ze smietana. Jako danie glowne lub jako przekaska.
Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Domowe gofry – jak je zrobić? Warto zrobić je na deser dla dzieci i dorosłych. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Inspiracją dla mnie były gofry Madzi.
Napatrzyłam się i dostałam ślinotoku hi hi. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Miksujemy na największych obrotach, w trakcie miksowania wsypujemy ksylitol. Nadal miksujemy, dodajemy przesianą make z proszkiem do pieczenia. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
To idealny pomysł na pożywne. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Banalnie prosty w przygotowaniu deser od lat cieszy się ogromną popularnością.
Prezentujemy przepis na gofry z dodatkiem bitej śmietany i świeżych truskawek.
Ale można przygotować je samemu, zwłaszcza latem, kiedy owoców jest wiele. Wychodzą chrupiące i pyszne. Polecam gofry z malinami, borówkami amerykańskimi lub jagodami jako dodatek polecam bitą śmietanę! Przepis na schab ze śliwką.
Dawno już nie było takiego urodzaju na jagody jak w tym roku, przynajmniej w mojej okolicy. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Pasują zarówno na śniadanie, podwieczorek, kolację czy smakołyk do kawy.
Przygotowując sałatę ze śmietaną, warto pamiętać o jednej, szczególnie ważnej rzeczy – nie powinno się kroić jej metalowym nożem, którego stal wchodzi w reakcję z liśćmi, pozbawiając sałatę cennych witamin i kruchości. Lepiej delikatnie ją porwać, a wcześniej – opłukać delikatnie w zimnej wodzie i dokładnie. Dodaję cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przesiewam mąkę, wszystko porządnie miksuję, aby nie było grudek.
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Dodawaj naprzemiennie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mleko i olej. Na koniec białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą (masa ma być o konsystencji gęstej śmietany).
Lekkie i chrupiące, i to niezależnie jakiej gofrownicy użyjecie. Przygotowanie jest łatwe i bezproblemowe - wszystko robimy tylko w jednym garnku! Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.
Zwykle prostokątne lub kwadratowe, z charakterystyczną kratką. Najczęściej jemy je latem, w wakacyjno-urlopowych okolicznościach, podawane z bitą śmietaną i owocami. Charakterystyczna ich cecha to mała ilość cukru w przepisie, podaje się je ze słodkimi dodatkami. W Belgii podawane na deser z lodami, owocami i bitą śmietaną czy sosem czekoladowym.
Bardzo przypominają gofry, jakie lubicie, co często zaznaczacie w komentarzach. Smarować gofry śmietaną. Przystępne przepisy do zrobienia w domu! Maczane w całości lub pokrojone na plasterki i wymieszane z kwaśną śmietaną i cukrem, są ulubioną przez wielu z nas wersją truskawek na słodko.
Truskawki ze śmietaną to smak naszego dzieciństwa: robiły je mamy i babcie, prosząc nas wcześniej o zerwanie na działce truskawek, które tak ciężko było donieść w komplecie do domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.