Robię go od lat i zawsze jest dobry. MISTO przed wylaniem ciasta. Choć sporo też zależy od dobrej jakości gofrownicy. Od razu przygotowałam ciasto z podwojonej ilości składników, by nie wyciągać gofrownicy na gofrów ;-).
Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy. A żółtko to przecież białko.
Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki. Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko. I jeszcze jedno – nigdy nie układajcie gorących gofrów jeden na drugim – zmiękną Wam od razu – muszą leżeć pojedynczo i to najlepiej na kratce – np.
Mi nie chciało się oddzielnie ubijać białek więc na początku ubiłam całe jajka z cukrem kryształem. Gofry pięknie pachną i są chrupiące. Niestety trochę przebiłam aż mi się zaczęło warzyć więc musiałam dodać jeszcze trochę mąki. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Najlepsze ciasta, ciasteczka, desery i pieczywo. Najsłodszy blog w sieci. Tradycyjne polskie przepisy na słodkości - znane i lubiane.
Słodkości znane na całym świecie. Autorskie przepisy ze zdjęciami. Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Churros smażone w gofrownicy. Przepis na gofry churros.
Zobacz mój sprawdzony przepis na gofry moje wypieki! W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić gofry moje wypieki w domowy i pyszny sposób. Jak przygotować gofry moje wypieki w szybki i prosty sposób?
Na drożdżach, ze sporą ilością masła – mmmm. Za to nowością są jabłka – dodałam je drobno pokrojone do ciasta i tak usmażyłam gofry. Wyszły mi racuszki w formie gofrów #128512; Czadowe!
Usmażone gofry wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną, wtedy zrobią się bardziej chrupiące. Następnie pociąć na pojedyncze serduszka. W każde serduszko wbić patyczek.
Czekoladę połamać na kostki lub posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Pomijając inne przepisy to przy tzw Gofrach tradycyjnych muszę napisać jedną uwagę. Rozumiem, że gofry na proszku do pieczenia robi się szybko, ale jeśli to maja być gofry tradycyjne to nie powinny być robione na proszku do pieczenia, tylko na drożdżach. Na końcu wlać stopniowo maślankę, miksując do połączenia.
Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować olejem. Ciasto odstawić na minut. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów.
Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Ciągle testuję nowe przepisy w poszukiwaniu świętego Graala gofrowego #128578; Szukam i szukam – jak na razie gofry belgijskie są dla mnie the best. Ale wymagają trochę czasu na przygotowanie i nie zawsze chce się mi z nimi bawić.
Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Chociaż na śniadanie też możecie je zrobić, bo gofry robi się bardzo szybko #128578; Ser cheddar dodany do ciasta sprawia, że gofry są pyszne i wyraziste w smaku. To ciasto jest takie jak na placki lub gofry więc w przekroju dość mokre, ale takie ma być :-).
Moje wypieki i desery polecam wybranie się do Empiku, dziś widziałem książkę w miękkiej oprawie w super cenie bo za 2(ta cena nie jest dostępna nawet w sklepie intranetowym). NARESZCIE mam przepis na zakalca!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.