wtorek, 14 października 2014

Ryba smażona w panierce

Przygotowanie dania perfekcyjna smażona ryba w cienkiej, chrupiącej panierce. Ryby opłucz pod bieżącą wodą (jeśli używasz mrożonych, najpierw je całkowicie powoli rozmroź w lodówce). Dokładnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na minut.


Filety rybne smażone w panierce. Kolejna klasyka kuchni polskiej ryba w panierce a dokładnie smażona tołpyga.

Ryba w panierce jest takim daniem uniwersalnym, codziennym lub odświętnym. Podawana z tłuczonymi ziemniakami, smażonymi ziemniakami lub frytkami jest jednym z bardziej lubianych form podawania ryby w polskich domach. Smażyć z dwóch stron na jasnozłoty kolor, dosmażyć na wolniejszym ogniu lub w piekarniku (około – min.) Porcje usmażonej ryby ułożyć na półmisku, przybrać zieleniną, osobno podawać ziemniaki i surówkę z warzyw. Wszystkie gatunki ryb, przeznaczone do smażenia w panierce przygotowujemy w ten sam sposób.


Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Dania główne Ryba w orzeszkowej panierce. Przepisy z kategorii ryba w panierce smażona. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Rybę w panierce przyrządza się bardzo łatwo i szybko.

Taka ryba to doskonały pomysł na szybki obiad! Jeśli ktoś miał już do czynienia z filetowaniem ryb na pewno poradzi sobie doskonale. Jeżeli jednak jesteś początkującym kucharzem, pamiętaj, że rybę przed panierowaniem i smażeniem należy najpierw odpowiednio przygotować. Idealna do obiadu ryba smażona w panierce , najlepiej podawać z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem.


Dorsz w panierce – idealnie chrupiące danie! Jako producent panierki do ryby oferujemy Ci produkty, dzięki którym już teraz możesz przygotować aromatyczną rybę w panierce. Tradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce to klasyka wśród obiadowych menu niemal każdego domu.


Proste i szybkie w przygotowaniu danie, a przy tym bardzo smaczne i pełne wartości odżywczych (szczególnie jeśli je podamy z bukietem sałatek). To brytyjskie danie rozpowszechnione zostało w drugiej. Maczamy rybę w jajku z obu stron i obtaczamy ją w zależności od upodobań albo w mące, albo w bułce tartej. Można też wymieszać bułkę z mąką w dowolnych proporcjach.


Aby panierka dobrze się trzymała ryby, warto dodać do mąki lub bułki trochę mąki kukurydzianej. Smażona ryba w panierce dodatkowo będzie miała ładniejszy kolor. Szukacie pomysłu na pyszny, zdrowy fit obiad? Polecam filety z miruny smażone w owsianej panierce z dodatkiem własnoręcznie zrobionej surówki z marchwi oraz brokułów!


Jest to sycące połączenie, które nie powinno Ci sprawić żadnych problemów z jego przygotowaniem. Nie przygotowałam do ryby zwykłej panierki, czyli bułki tartej, mąki lecz użyłam zmiksowane na pył płatki owsiane.

Poza tym duże ilości bułki tartej i jajka podnoszą jej wartość kaloryczną. Otoczona cienką warstwą mąki, z dodatkiem soli i pieprzu nie przyklei się do dna patelni lecz powstanie na jej powierzchni cienka,. Do najbardziej popularnego i najbardziej smakowitego sposobu zalicza się jednak mintaja w złocistej panierce.


Ten sposób przyrządzania ryby przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym smakoszom! Idealnie będzie się komponować z frytkami lub szpinakiem i sosem koperkowym. Sprawdzi się też jako ryba po grecku.


A potrawy z ryb świeżych są znacznie smaczniejsze. Mintaj panierowany kilka razy w panierce złożonej z bułki tartej, jajka. Mam nadzieję, że sięgacie po nie równie często, co ja. Sposobów przygotowania ryb jest wiele: od zalew, panierek, smażenia, pieczenia po surowe sushi :) Dziś na blogu wersja najprostsza uwielbiana przez każdego. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości.


Ryba smażona na patelni obtoczona w mące. Dwóch (z trzech) moich synów nie przepada za daniami rybnymi. Ryba w chrupiącej panierce To u nas ostatnio jeden z ulubionych obiadów. Chrupiące, pyszne, proste w przygotowaniu a la mini kotleciki rybne.


W taki sam sposób można zrobić paluszki rybne (wystarczy odpowiednio pokroić rybę). Cukinia smażona w panierce - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Niedobór potasu może wywoływać uczucie zmęczenia, drażliwość i zwiększone ciśnienie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty