wtorek, 21 października 2014

Chrupiące gofry jak nad morzem

Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Zarówno w Polsce jak i teraz w Anglii mieszkam blisko morza. Pamiętam jak zawsze jako dziecko, a nawet gdy dorosłam zawsze lubiłam jeść gofry kupowane w budkach nad morzem.


Przepis, który Wam przedstawię przypomina mi te właśnie gofry. Są lekkie, pulchne, chrupiące i przepyszne.

Mama do tej pory uznawała gofry tylko z jednej budki nad morzem, ale kiedy spróbowała tych, też kupiła sobie gofrownicę i przez kilka dni robiła codziennie.

Albo byliście kiedyś nad morzem i nie zjedliście chociaż jednego? No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.


Jedyny sekret jaki trzeba znać robiąc gofry to ten, żeby kłaść je do ostudzenia na kratce.

Inaczej para z gofrów się skrapla i nasze gofry będą rozciapane, zamiast chrupiące. Ja przez to, że mieszkam nad morzem to non stop wydaję na nie krocie #128521; Czas z tym skończyć i częściej robić gofry w domu #128521;. Chrupiące gofry jak się okazało, nie są aż tak trudne do zrobienia jak się może wydawać.


Mama piekła w niej gofry, które zawsze były idealne. Nareszcie gofry były należycie chrupiące – takie jak lubię #128578; Jako dodatek do gofrów najczęściej wybieram owoce i ubitą śmietankę, a Wy? Nie były to gofry puszyste i chrupiące, jak sentymentalne gofry z budki nad morzem. Dlatego teraz przy przyrządzaniu gofrów trzymam się jednak przepisu.


Zarzuciłam też na razie eksperymenty z mąkami innymi niż pszenna, bo jakoś nie do końca takie gofry mi smakowały. W myśl zasady: co nie smakuje, lepiej wykluczyć z diety. Pyszne, lekkie, chrupiące gofry.


Jak zrobić gofry - przepis i film. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Za każdym razem staram się je zrobić inaczej. Gofry nad morzem … kto ich nie wspomina!


Dzisiejsze gofry różnią się przede wszystkim tym, że są na oleju.

Zawsze chciałam zrobić gofry o takiej konsystencji oczywiście bez żadnych dziwnych dodatków. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią! A JEŚLI FILMIK SIĘ WAM PODOBA I. I WRESZCIE ZNALAZŁAM I CHCĘ PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI TYM PRZEPISEM.


Najbardziej lubię posypane je cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami, jednak można je też podać z ulubioną. Jeśli uwielbiasz gofry, koniecznie musisz zobaczyć, co dla ciebie przygotowałam.

Jesteś gofrowym zjadaczem? Sekret dobrych gofrów tkwi w dobrej gofrownicy. Bo to – co sprzedają nad polskim morzem czy w restauracjach – jest niczym w porównaniu z przepisami na gofry, które pokazuję! Nie wyobrażam sobie, aby mój pierwszy przepis tutaj był inny.


Bo najlepsze gofry to te pulchne, chrupiące. Jeżeli ktoś kiedyś poprosi Cię o podanie definicji miłości i związku idealnego odpowiedz mu: Eli i Gofry. Najlepsze były z bitą śmietaną i truskawkami albo po prostu z cukrem pudrem. A teraz przyznawać się: Kto wcinał za dzieciaka chrupiące gofry nad morzem, no kto?


W końcu może dowiem się jak robić pyszne gofry, bo ja z moja mała po prostu je uwielbiamy, ja robię gofry w takim opiekaczu do chleba, na tosty. Dodane przez mamaija w: Tylko o kuchni. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Okazuje się, że książka Retrowarzywa Wydawnictwa Samo Sedno to nie tylko skarbnica wiedzy o warzywach, ale także doskonałe, sprawdzone.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Subskrybujcie kanał na YT, klikając tutaj:. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Desery najlepsze gofry - jak znad morza.


Przy drugiej porcji dodałam więcej cukru i szybciej przyrumieniły się na piękny kolor. Wyniki wyszukiwania dla gofry jak nad bałtykiem pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Przepis nadaje się do wersji zarówno na słodko jak i wytrawno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty