środa, 1 października 2014

Przepis na przepyszne gofry

Robię go od lat i zawsze jest dobry. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry.


Poznaj słodką tajemnicę. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.

Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy, które pokochała cała nasza rodzina. Na stronie znajdziecie przepisy na ciasta, desery, obiady, przekąski i przepyszne, kolorowe sałatki. Oddziel białka od żółtek. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem.


Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Przepis na ciasto na gofry jest bardzo prosty.

Niezmiennie jest to mąka, sól, cukier, masło i jajka oraz mleko. Najważniejsze są jednak proporcje i sposób przygotowania. Dzięki temu ciasto będzie puszyste i zachowa odpowiednia konsystencję, dzięki której upieczemy je w gofrownicy.


A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.


Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Na rozgrzaną i posmarowaną tłuszczem gofrownicę wylewamy ciasto. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.

To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Jaki jest przepis na gofry? Mam dla Was sposoby na gofry – wersję jaglaną, owsianą i pełnoziarnistą, a wszystkie przepyszne i co najważniejsze – zdrowe!


Moja faza na gofry nigdy nie mija. Najlepszy przepis na gofry ! Ciasto na gofry odstawiamy na minut, następnie tradycyjnie pieczemy w gofrownicy. Podajemy z bitą śmietaną, owocami w żelu i świeżymi owocami. Drożdże rozcieramy z połową ilości cukru trzcinowego, aż uzyskamy płynną konsystencję. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.


Nawet po wyciągnięciu z gofrownicy zachowują długo swoją chrupko. Nareszcie mam idealny przepis:)wyszły przepyszne, chrupiące. Stamtąd przepis na gofry powędrował do innych krajów na całym świecie. W Polsce chrupiące gofry kojarzą się z latem i wakacjami.


Ale teraz gofry możesz piec cały rok :) Właśnie tu znajdziesz mnóstwo przepysznych przepisów na lekkie i chrupiące domowe gofry. Dziś przedstawiam przepis na bezgrzeszne i bardzo sycące gofry pełnoziarniste. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny.


Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką. Chrupiące i słodkie , nie trzeba dodatkowo posypywać cukrem pudrem , już lepiej posmarować dżemem ;-) A jeśli ktoś woli gofry… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Prosty przepis na domowe gofry, które możesz zrobić samodzielnie. To są gofry brukselskie.


Te, o których piszesz to są gofry z Liege, za kilka dni będzie na nie przepis na blogu, tylko muszę go wpisać. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty