środa, 15 października 2014

Pyszne i chrupiące gofry

Pyszne i chrupiące gofry

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może.


Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Nawet po wyciągnięciu z gofrownicy zachowują długo swoją chrupko. Dziękuję za super przepis. A ja od kiedy trochę masełka rozpuszczam i pędzelkiem smaruję cieniutko gofrownicę mam gofry chrupiące.


Poza tym po upieczeniu gofry układam na kratce by trochę odparowały. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry.


Poznaj słodką tajemnicę. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Mało jest osób, które nie lubią gofrów.


Te pyszne chrupiące wafle kojarzą się z latem i wakacjami. Przepis na chrupiące gofry Ania, Mniammniam. Chrupiące gofry jak się okazało, nie są aż tak trudne do zrobienia jak się może wydawać.


Jedyny sekret jaki trzeba znać robiąc gofry to ten, żeby kłaść je do ostudzenia na kratce. Inaczej para z gofrów się skrapla i nasze gofry będą rozciapane, zamiast chrupiące. Są lekkie, pyszne i chrupiące. Doskonale smakują z dodatkiem dżemu, świeżych owoców lub bitej śmietany. To znaczy, że coś jest mega super.


Pyszne i chrupiące gofry

Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi! Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Pozostały chrupiące, ponieważ zostawiłam je na kratce a nie ułożyłam na talerzu.


Potem schowałam je do pojemnika plastikowego i zamknęłam, na drugi dzień były mniej chrupiące, ale nie zrobiły się gumowate. Jeśli jesteście szczęsliwymi posiadaczami gofrownicy o dużej mocy – dla Was zadanie jest jeszcze prostsze, w takiej pyszne gofry robią się właściwie same. Ale nie załamujcie rąk, wszyscy Ci, którzy tak jak ja macie tanioszkę z marketu! Gofry są kruche i chrupiące.


Wrap Ground Beef Around Babybels – Just Wait Until You See What Happens Next! Miałam w ostatnim czasie dużo zapytań o wypieki bez glutenu, powiem szczerze, że nie jestem w tej dziedzinie specjalistką, ale korzystając z wolnego czasu poczytałam, poduczyłam się i pochylę się nad tym tematem na blogu. Od kiedy kupiłam gofrownicę przetestowałam już kilkanaście przepisów i póki co ten jest moim faworytem. Zdrowe gofry są zazwyczaj miękkie i gumowate. Trudno osiągnąć odpowiednią chrupkość w domowych warunkach.


Niby proste, a często sprawiają wiele trudności. To gumowate, to mało chrupiące… Chyba każdy z nas kiedyś natrafił na taki problem z goframi. Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na gofry idealne.


Pyszne i chrupiące gofry

Z wierzchu chrupiące, w środku lekkie i puszyste – najlepsze! Złociste i wypieczone kojarzą się z wakacjami i beztroskimi czasami dzieciństwa. Zamiast jednak podawać je wyłącznie z kleksem bitej śmietany i owocami, eksperymentujemy i próbujemy nowych wersji.


Sprawdźcie nasze przepisy. To były moje pierwsze gofry i na pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną.


Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty