Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Przepis na gofry jest bardzo prosty.
Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne.
Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Domowe gofry nie mają sobie równych! Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów.
Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.
Ciasto przenieś za pomocą chochli do dobrze rozgrzanej gofrownicy i piecz na złoty kolor. Po upieczeniu ostudź je na kratce. Tak przygotowane gofry będą delikatne i puszyste. Dodatki: śmietanę ubij z cukrem pudrem za pomocą miksera. Na schłodzone gofry wyłóż pokrojone owoce, a na nie ubitą śmietanę.
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.
Zmianiałam proporcje składników za każdym razem, aż wreszcie gofry wyszły miękkie w środku i delikatnie chrupiące na zewnątrz. Ciasto na gofry – przepis Ciasto na gofry – przepis. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Sprawdź, jak zrobić gofry samodzielnie i poznaj przepis na gofry. Mimo, iż gofr wygląda niepozornie, potrzeba na niego dwa razy tyle ciasta, co na klasycznego. Gofrownica błyskawicznie się rozgrzewa, gofry pieką się w niecałe dwie minuty.
Pomimo tego, że w gofrownicy jest miejsce tylko na jednego gofra, pieczenie przebiega znacznie szybciej podwójnych, klasycznych. Komu nie kojarzą się z wakacyjnym wyjazdem? Na szczęście przygotowanie ich w domu, w nieco zdrowszej wersji, okazuje się bardzo proste. Możesz je zrobić praktycznie z każdej mąki a dzięki ubiciu piany z białek nie potrzebujesz dodawać do ciasta proszku do pieczenia. Ciasto pozostawić na chwilę (ok. minut), aby odpoczęło.
Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować masłem, przy pomocy silikonowego pędzelka. Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną, wtedy zrobią się bardziej chrupiące. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Pozostałe składniki na ciasto umieść w dużym naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Następnie do masy dodaj białka i delikatnie wymieszaj.
Masę rozprowadź po całej powierzchni. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Przyczyną jest niestety zbyt mała moc gofrownicy, dlatego przy zakupie urządzenia zwróćcie uwagę na ten parametr!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.