piątek, 13 marca 2015

Ciasto na gofry winiary

Jeśli lubicie naleśniki, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że smakują wam także gofry – przysmak na każdym polskim jarmarku, ale też świetny sposób na deser łatwy do przygotowania w domu. Słodkie gofry wyśmienicie smakują solo, są również idealnym tłem dla mnóstwa ulubionych dodatków. Jajka miksujemy z cukrem oraz Cukrem waniliowym WINIARY.


Następnie dodajemy olej, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Proszek do pieczenia WINIARY (łyżeczka). Porcje ciasta wylewać na gofrownicę.


Piec gofry w rozgrzanej gofrownicy po kilka minut. Upieczone podawać same, z cukrem pudrem, śmietaną lub konfiturą. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.


Ciasto na gofry winiary

Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne.


Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.


Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Moje pierwsze gofry i wyszly naprawde super. Na poczatku wydawalo mi sie, ze ciasto jest troche za rzadkie, ale wyszly ok. Z moja MPM Gofrownica MGO-metoda prob i bledow nastawiam moc na maximum i pieke minut (zalecenia producenta minut) - no i wychodza idealnie chrupiace gofry.


Ciasta i desery Niezależnie od tego, czy jesteś na diecie, czy możesz pozwolić sobie na deser, i niezależnie od tego, czy wypieki są, czy nie są twoją mocną stroną – w dziale z ciastami i deserami znajdziesz coś dla siebie. Zgromadzone w tym miejscu przepisy na ciasta i inne słodkości to propozycje na różne okazje. Kuchnia: Świat kuchni – przepyszne ciasta, niezwykłe torty i desery, sałatki, kuchnie świata. Odkrywaj, kolekcjonuj i smakuj. Mają charakterystyczny kształt prostokąta, kwadratu lub serca z kratownicą.


Ciasto na gofry przygotowuje się z mąki, jaja, mleka, margaryny lub masła. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.


Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Jaki jest przepis na gofry? Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przygotowane na różnych mąkach, na drożdżach, na proszku do pieczenia i na pianie z białek. Ostatnio wpadł mi w ręce ten przepis i muszę przyznać, że go. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.


Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry. Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry magdy gessler.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty