wtorek, 17 marca 2015

Piernik przekładany

Pieczone morele z miodem. Komentarze (584) Mój blog jest nieprzewidywalny i nie trzymający się kanonów sezonowości. Piekę to, na co mamy ochotę, co lubimy, nie zastanawiając się, czy piernik w lipcu jest na miejscu.


Szybki piernik przekładany powidłami. Kinga Ciasta i inne słodkości, Świątecznie.

Nie żebym narzekała, świąteczny klimat przecież uwielbiam. Intensywnie korzenny, nie za słodki, przełamany smakiem domowej konfitury. Mocno korzenny piernik przekładany powidłami śliwkowymi to przepyszna świąteczna klasyka. Ten piernik najsmaczniejszy jest przynajmniej po dwudniowym leżakowaniu po upieczeniu, dlatego warto przygotować go na kilka dni przed Wigilią. Dodane przez Bozow: Tylko o kuchni.


Proponuje ten przepis, chociaż nie jest to przepis na typowy piernik ale jak smakuje. Następnie wlać powoli olej ciągle miksując. Piernik przekładany kremem i powidłami.

Dodać szklankę mąki,następnie wlać miód miksować na najwyższych obrotach. Jeśli szukasz przepisu na smaczny wypiek, który sprawdzi się na wigilijnym stole, to ten piernik jest właśnie dla Ciebie. Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą składniki za pomocą miksera.


Pamiętaj, że dodana na koniec gorzka czekolada powinna być dokładnie posiekana. Użyj przyprawy do piernika, kakao i. Wyśmienity piernik przekładany delikatnym kremem z kaszy manny i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym, a na wierzchu słodka polewa czekoladowa. Ciasto na ten piernik możemy zacząć przygotowywać - dni przed świętami, gdyż surowe ciasto leżakuje w lodówce przez dobę, a następnie upieczone i przełożone placki odstawiamy na.


AbcMojejKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Abc Mojej Kuchni. Tradycyjny, miodowy piernik długo dojrzewający. Posmarowany powidłami śliwkowymi i polany polewą czekoladową.


Wystudzony piernik przekładać na przemian powidłami i masą budyniową. Na wierzch polewamy przygotowaną polewą i dowolnie dekorujemy. Schładzamy całość w lodówce, najlepiej smakuje po minimum godzinach.


Przepis jest doskonale wymierzony, a samo wykonanie bardzo proste. Ciasto nie wymaga leżakowania, więc można go zrobić na tak zwaną ostatnią chwilę. Mięciutki i wilgotny, przełożony powidłami śliwkowymi lub nutellą śliwkową (czyli powidłami z dodatkiem kakao), a z wierzchu oblany polewą czekoladową.


Był już miodownik , a teraz nadszedł czas na przekładany piernik.

Tak w ogóle to muszę się przyznać , że nie jestem wielbicielką pierników , zwłaszcza takich suchych , prostych , bez dodatków. Kocham grudzień, który pachnie, smakuje i kojarzy mi się przede wszystkim z piernikiem. Podgrzewamy aż się rozpuszczą i połączą ze sobą. Mąkę mieszamy z sodą i przyprawą do piernika.


Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta. Wcześniej należy rozgrzać powidła, można do też nich dodać cukier waniliowy i rum. Coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta jak śpiewali kiedyś w pewnej reklamie. Faktycznie, nie wiadomo kiedy mamy już grudzień.


Jak grudzień to i święta Bożego Narodzenia. Przepis na pyszny, prosty piernik z dodatkiem suszonej śliwki. Prosty piernik przekładany powidłami i marcepanem. Spróbuj koniecznie na Święta.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na piernik przekładany. Dodatek miodu i kakao nadaje mu pięknego, intensywnego koloru, a masło i śmietana. Kolejny przepis na piernik, bo rok temu upiekłam równie pyszny piernik, ale przekładany dodatkowo marcepanem.


Ten przepis jest bardzo prosty, nie wymaga użycia miksera i naprawdę świetnie smakuje. Nie ma Świąt Bożego Narodzenia bez piernika. To niezbyt trudne ciasto smakuje dosłownie wszystkim i nie ma się czemu dziwić bo jest przepyszne, aromatyczne i takie świąteczne:)) Moja propozycja to przepyszny, mięciutki piernik przełożony moim ulubionym kremem budyniowo-maślanym i dobrymi powidłami węgierkowymi, dodatkowo posmarowany na. To piernik idealny, nie ma osoby, której by nie smakował :-) Błyskawiczny do przygotowania, nawet przez tych, którzy nie mają miksera.


Obiecuję, że to już ostatni w tym roku piernik. Tym razem przekładany dodatkowo kremem z kaszy manny. Ciasto jest proste w przygotowaniu, trzeba tylko odczekać godzin, a później już możemy cieszyć się miękkim i aromatycznym piernikiem. Można go przełożyć powidłami śliwkowymi lub ulubionymi masami (np. orzechową, marcepanową, z suszonej śliwki).


Polukrować lub polać czekoladą. Ciasto na piernik najlepiej zagnieść - tygodni przed świętami, a upiec na tydzień przed Bożym Narodzeniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty