Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-). Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Pyszne z bitą śmietaną i owocami, idealne na deser! Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów.
Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące.
Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać. Ważne jest też to, by nie zostawiać ciasta na długo bez pieczenia. Traci ono pęcherzyki powietrza i gofry nie wyjdą już takie puszyste. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?
Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Sprawdź nasze przepisy na Polki.
Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. Jak zrobić gofry - przepis i film. Subskrybujcie kanał na YT, klikając tutaj:.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe. Zrobiło się mroźno i nagle wszyscy tęsknią za plażą, świeżą, letnią bryzą znad morza i ciepełkiem, egzotyką.
Niektórzy z tej okazji rąbią starą meblościankę, wygrzebują z piwnicy dziurawe gumofilce i po zmroku ostro palą tymi znaleziskami w piecu, dokładając swoją cegiełkę. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kalejdoskop kulinarny. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.
Delikatnie mieszamy i pieczemy gofry. Resztę składników połączyć ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę. Jeżeli się chce, aby były chrupiące nie należy kłaść gorących gfrów jeden na drugi, ale ja tak zawsze robię i mimo wszystko są smaczne tylko nie.
Droga Pani, wypróbowałam wiele przepisów na gofry, sama też modyfikowałam cudze receptury i żadne nie były tak wspaniale jak tee. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Gofry są delikatne w smaku. Ucieszą małych i dużych. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie.
Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę.
Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.