środa, 4 marca 2015

Gofry z czym

Z polewą toffi, z polewą z owoców, ze świeżymi owocami, dżemem, z bitą śmietaną albo posyp je tartą czekoladą. Robiłam ciasto na milion sposobów z milion różnych stron. Gofry piekły się uwaga minut! A i tak nie wiadomo było czy się upieką i czy oderwę je od gofrownicy.


Ostatnio w promocji były w biedronce gofrownice MPM. I gofry się piekły uwaga minut!

W końcu dzieci cieszą się z gofrow. Z czym mozna jeść gofry? Planuję jednak niedługo wymienić ją na coś mocniejszego – któryś z modeli firmy Dezal, swoją opinią na pewno się podzielę! Radzę uważać na sprzęt z powłoką teflonową – miałam kiedyś taki i po pewnym czasie powłoka zaczęła się po prostu odklejać!


Wychodziły z niej gofry w czarne kropki – niejadalne. Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z. Piękno - Diety - Dojrzewamy.


Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania. U nas gofry podajemy najczęściej z dżemem. A Ty, z czym lubisz jeść gofry? Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy.


A Ty z czym najbardziej lubisz gofry? Bardzo łatwe, tanie, proste i sprawdzone potrawy. Dodane przez mamaija w: Tylko o kuchni. Dzisiaj spróbowaliśmy znowu i bingo. Robiłam z mąki pszennej tortowej 4(szklanki) do tego dodałam mąkę krupczatkę (szklanki) - bo niestety nie miałam więcej pszennej tortowej, ale i tak wyszły idealnie.


Sekret wytrawnych gofrów to odpowiednie przyprawy, które dodaje się do ciasta. Chcąc uzyskać łagodniejsze ciasto, dopraw je ziołami: bazylią, rozmarynem czy oregano. Na gotowych gofrach warto rozsmarować specjalnie przyrządzoną pastę lub sos. Przepisy Kulinarne: Siema, szukam przepisu na gofry na sniadanie, ewentualnie posilek potreningowy, liczy sie dla mnie jak najkrotszy czas oraz jak najwieksza ilosc bialka. Nie mam gofrownicy, wiec chodzi mi o jakies proste sposoby, dodam, ze mam caly czas zmielone platki owsiane, dlatego chce zeby zrobic jakas mase ktora moglbym posmarowac te gofry , myslalem.


Jak zrobić gofry - przepis i film. Idealnie pasuje też dżem, sos czekoladowy lub toffi i wszelkiego rodzaju owocowe syropy. Ja zaserwowałem sobie na śniadanie bezglutenowe gofry z truskawkami i syropem klonowym. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.

Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Ja zazwyczaj ograniczam się właśnie do tych samych dodatków: świeżych owoców, konfitury malinowej mojej mamy albo robię bitą śmietanę z mleka kokosowego i dodaję maliny lub borówki. Dajcie znać w komentarzu!


Zaloguj się, aby obserwowa ć. W przypadku tego typu urządzeń z pewnością nie będzie to 2-minuty, jak podaje się w wielu przepisach. Osobiście polecam podglądać z boku jak zachowuje się ciasto. Najpierw mocno wyrasta, czasami nawet otwieram klips, by zrobić mu więcej miejsca, po chwili jakby leciutko opada, wtedy gofry są już prawie gotowe. Moja gofrownica 3wma bodaj 900W i piecze wyśmienite gofry, gofrownica teściowej, jakaś no-name, słabsza od mojej, robi równie smaczne i chrupiace gofry.


Wiele zależy od przepisu: z mlekiem wychodzą naleśniki zamiast gofrów, najlepsze gofry są na wodzie. W połączeniu z mascarpone i karmelem super. Wrócę na pewno do Gofiarni i Wam polecam – na szybką przekąską w ciągu dnia, na mały lunczyk, zamiast kanapki na śniadanie czy po pracy lub gdy dopada ochota na coś słodkiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty