środa, 13 lutego 2019

Przepis na chrupiące gofry bez mleka

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Jaki jest przepis na gofry?

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Mój ulubiony, sprawdzony przepis na gofry, który powstał metodą prób i błędów.


Dzięki niemu przygotujecie chrupiące gofry z miękkim środkiem, nawet jeśli posiadacie gofrownicę o niskiej mocy. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.


Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać.

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie.


Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Wszystkie składniki (tj. mąkę pszenną tortową, cukier zwykły (opcjonalnie jeśli robimy gofry bez słodkich dodatków), cukier waniliowy, proszek do pieczenia) połączyć ze sobą. Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto.


Przepis na gofry bez mleka dla alergików. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy.


Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę.


No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa.

Jak zrobić gofry - przepis i film. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. W końcu przepis na gofry, które wychodzą mi chrupiące! Nawet te Michaela Roux nie chrupały w mojej gofrownicy.


Tutaj po przeczytaniu komentarzy i bazując na tym przepisie zrobiłam z połowy przepisu (wyszło mi dużych), z czego szklanką płynu były pół na pół mleko z wodą gazowaną. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Chrupiące gofry jak się okazało, nie są aż tak trudne do zrobienia jak się może wydawać.


Jedyny sekret jaki trzeba znać robiąc gofry to ten, żeby kłaść je do ostudzenia na kratce. Inaczej para z gofrów się skrapla i nasze gofry będą rozciapane, zamiast chrupiące. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis.


Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry bez mleka. Sam przepis nie wiele znaczy w porównaniu do mocnej gofrownicy. Prosty przepis na chrupiące, domowe gofry – jak z nad morza!


Brzmi to dość lakonicznie, ale tak właśnie widzę niedzielne śniadanie, bo gdy w trakcie tygodnia rzadko mam czas na cokolwiek więcej niż szybka kawa przed pracą, to właśnie w niedzielę lubię dopieścić zmysły czymś wyjątkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty