Czy ktos z Was ma dobry przepis na domowe gofry. Robiłam z gotowego proszku dr Oetker i nie były za cudowne. Forum dyskusyjne w INTERIA. PL - Witam Was, Mam pytanie, od dłuższego czasu szukam przepisu na dobre gofry,.
Przepis autorstwa Bajaderki (forum CinCin).
Robię go od lat i zawsze jest dobry. Chociaż gofry same w sobie stanowią doskonałą propozycję na deser lub słodką przekąskę, aż proszą się o kolorowe dodatki. Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail: Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj si. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów.
Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Najlepszy przepis na gofry, gofry sa idelane chrupiace a przy tym lekkie.
Podajemy lekko ciepłe, udekorowane bitą śmietaną, truskawkami, polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z pomarańczą. Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni! W domu wyciagam z piekarnika ruszt, klade go na duzym garnku i na nim ukladam gofry do wystudzenia. Na dzialce uzywam rusztu z grilla ;) ulozonego na kubkach :) ogolnie mozna kupic specjalne stojaki na gofry.
Czytalam tez o suszeniu w nagrzanym piekarniku. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?
Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu.
Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Oddziel białka od żółtek.
Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Domowe gofry nie mają sobie równych! Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim.
Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.