wtorek, 12 lutego 2019

Naleśniki z tuńczykiem

Zapiekane naleśniki z tuńczykiem. Farsz: Jajka i szczypiorek posiekać. Ciasto ma mieć konsystencję płynnego jogurtu. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.


Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Przepis na łatwe naleśniki z tuńczykiem , które przygotujesz w minut. W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki. Smażymy placki na patelni.


Na gotowym naleśniku rozsmarowujemy pastę z tuńczyka i posypujemy żółtym serem. Przepyszny tuńczyk z warzywami oraz tuńczykiem. Doprawić solą oraz pieprzem. Składniki: Ciasto: 2ml mleka 1ml wody, najlepiej gazowanej jajka 2g mąki sól. Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia domowa Ani.


Polecamy także: Jaki farsz do naleśników? Następnie nadziewamy naleśniki: najpierw trochę tuńczyka, potem cebula, potem ser. Po zawinięciu naleśniki kładziemy na patelni i smażymy na małym ogniu przez ok.


Należy uważać aby nie nałożyć zbyt dużo farszu, ponieważ później możemy mieć problemy z zawinięciem naleśników. To nadzienie zrób z tuńczyka. Ona smak ulepszy wszakże. Teraz będzie trochę z górki.


Naleśniki z tuńczykiem

Solą, pieprzem doprawiamy. Na usmażonych wcześniej naleśnikach rozprowadzam równomiernie pastę z tuńczyka, rozkładam na nich paski sałaty i łyżkę farszu. Zwijam w rulon i kładę do naczynia żaroodpornego. Wypełnione farszem naleśniki wkładam na 5- minut do nagrzanego do 2stopni piekarnika. Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz i olej.


Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Pewnego pięknego dnia, naszło mnie w pracy na naleśniki, takie wiecie całkiem zwyczajne z twarogiem i owocami. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem. Naleśniki ze szpinakiem i tuńczykiem wyszły całkiem przypadkowo. Składniki praktycznie wszystkie w domu są, więc można powiedzieć obiad prawie gotowy.


Naleśniki z tuńczykiem

Jednak, żeby nie było jak u wszystkich, ja swoje naleśniki najbardziej lubiłam z… tuńczykiem ;)! Generalnie do dzisiaj wolę naleśniki na słono czyli do ciasta dodaję ulubione zioła, a farsz to pyszna rybka, cebulka i na przykład żółty ser z pomidorkami. Wpisany w Na duży głó Wegetariańskie. W przepisie więcej pisania i wymienia potrzebnych sprzętów niż rzeczywistej pracy przy przygotowaniu, więc się nie przerażajcie. Czasem warto zask Zobacz więcej.


Danie robi się dość szybko, nawet ze smażeniem naleśników szybko się uwinęłam. Dodane przez smakoszkammm w: Tylko o kuchni. Morskim Okiem w schronisku przepyszne naleśniki z bitą śmietaną.


Najlepsze naleśniki wychodzą z ciasta zrobionego na oko,za gęste ciasto. Na przygotowane naleśniki położyć tuńczyka i inne pokrojone składniki farszu. Miseczki z jogurtem dodać posiekany lub zgnieciony czosnek, doprawić go koperkiem i solą i polać nim naleśniki. Polecane przepisy: nalesniki z porem i pieczarkami Zobacz więcej. Ja do ciasta jak i do sosu dodaję dość ostre przyprawy np.


Przekąski Nalesniki zapiekane z farszem grzybowo-kapuscianym. Pory pokroić w drobne talarki podsmażyć ok. Na każdym naleśniku kłaść farsz i zwijać krokieta albo rulonik jak kto woli no i oczywiście na wierzch. Tak przy piątku polecam placki z nadzieniem z tuńczyka.


Naleśniki z tuńczykiem

Moja pyszna sałatka z tuńczykiem fit w wersji bez majonezu. Jeśli jednak mam ochotę, to czasem dodam też majonez. To bardzo uniwersalna sałatka, którą polecam podać też na przyjęciu.


Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą jest świetna zarówno na śniadanie, obiad i na kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty