wtorek, 26 lutego 2019

Oryginalny przepis na gofry

A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.


Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje!

Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Gofry domowe z ulubionymi dodatkami to doskonały pomysł na pyszne, letnie śniadanie. Poznaj prosty przepis na gofry domowe z klasycznej gofrownicy, ale w oryginalnym wydaniu – takie z płatkami owsianymi i nasionami chia. Oryginalny przepis na sos tzatziki zawiera na tyle proste przyprawy, że znajdziemy je w każdej kuchni.


Warto zrezygnować z gotowych rozwiązań – samodzielnie przygotowany sos tzatziki będzie o wiele zdrowszy i smaczniejszy. Miny osób, którym będzie smakował przyrządzony przez nas sos, sprawią nam wielką radość i satysfakcję. Przepisy, jak zrobić - Smaker.

No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Fasolka po bretońsku i kotlety mielone.


Sprawdzony przepis na ratatouille - oryginalny francuski przepis od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po.


Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę wymieszać delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy i piec około - minut.


Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty.

To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. To był pierwszy przepis na gofry jaki wypróbowałam po kupieniu nowej gofrownicy. Rzecz działa się kilka lat temu, ale nie zmienia to faktu,że to nadal jedne z najlepszych gofrów jakie znam, są lekkie Zobacz więcej. Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga KulinarnePrzeboje. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.


Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Pokrój w plasterki, obsmaż na połowie masła.


Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zrumień na pozostałym maśle i smalcu. Dodaj mięso, przesmaż je mieszając, oprósz mąką, chwilę przesmaż. Podlej gorącym bulionem.


Dodaj pieczarki, koncentrat pomidorowy i musztardę. Duś na małym ogniu pod przykryciem 15–min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty