Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Domowe gofry chodziły za mną już kilka lat, ale zawsze miałam jakąś wymówkę żeby nie kupić gofrownicy.
Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Masa na gofry wegańskie. Coraz większą popularnością cieszy się ostatnio dieta wegańska, czy to z powodów zdrowotnych, etycznych czy ekologicznych. Poza tym wegańskie gofry są też zdrowsze dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy czy białka zwierzęcego.
Ciasto na gofry na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Desery Pyszna masa na biszkopt. Przepis na gofry jest bardzo prosty.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. To idealny pomysł na pożywne.
Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Zmiksuj ponownie na gładką masę, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi dodatkami.
Nigdy wcześniej nie robiłam sama gofrów, byłam pewna, że to dość skomp Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia na wzgórzu. To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi!
Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaje jeszcze wodę.
Kokosowa, czekoladowa, a może z galaretką - możesz ją stworzyć według swojego upodobania i smaku. Sprawdź, jak szybko możesz przygotować małe co nieco. Prezentujemy zarówno przepisy z mlekiem w proszku, jak i bez niego. W międzyczasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka na sztywną pianę.
Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około - minuty w zależności od mocy gofrownicy. Masę nakłada się na kratki gofrownicy i czeka się na gofry. Do zdobienia gofrów dobra będzie bita śmietana przygotowana samodzielnie w domu oraz kawałki kiwi, gruszki, banana i truskawek.
Bazą do przygotowania przepisu jest masa krówkowa HELIO dostępna w wielu. Dla osłodzenia gofrów możecie użyć miodu, karobu lub owoców – będą wystarczająco słodkim dodatkiem. I coś czuję, że gofry jeszcze nie raz zagoszczą na moim blogu.
Dokładnie mieszam, a następnie smaruję masą z awokado gotowe gofry. Można dodawać kawałek szynki parmeńskiej. Jedna porcja to gofry.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem (najlepiej pędzelkiem). Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy je z ciastem. Gofrownicę smarujemy tylko przed upieczeniem pierwszych gofrów. Pieczemy gofry do chwili gdy będą miały ładny, złocisty kolor. Z tego przepisu piekłam gofry na dwa sposoby.
Jak zrobić gofry - przepis i film.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.