Klasyczny przepis na gofry z bitą śmietaną można urozmaicić ulubionymi składnikami. Dla łasuchów idealna będzie wersja z czekoladą. Można ją dodać w formie płynnej (tabliczka rozpuszczona w kąpieli wodnej) lub jako jeden ze składników ciasta.
W sezonie warto przygotować wariant owocowy, czyli np.
Zmiksuj, by powstało gęste ciasto, jeśli jest za rzadkie, można dodać trochę więcej mąki. Gofrownicę posmaruj olejem, dobrze rozgrzej. Wylej ciasto, gofry piecz ok. GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI – PRZEPIS NA GOFRY IDEALNE – przygotujcie ciasto na gofry z tych proporcji #128578; jest przepyszne! Nie ma chyba lepszego połączenia niż chrupiące gofry, bita śmietana i truskawki.
Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.
Wychodzą chrupiące i pyszne. Polecam gofry z malinami, borówkami amerykańskimi lub jagodami jako dodatek polecam bitą śmietanę! Poniżej znajdziecie sposób przygotowania gofrów i składniki. Warto zawsze skorzystać z opcji wydruku przepisu lub wysłać.
Zobacz także: Makaron z pesto i gofry z lodami. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Dawno już nie było takiego urodzaju na jagody jak w tym roku, przynajmniej w mojej okolicy.
Dlatego postanowiłem w końcu zrobić pożytek z nowej gofrownicy i przygotować prawdziwe gofry z bitą śmietaną i truskawkami, jak za dawnych lat. Dorzuciłem do nich również kilka listków mięty, dzięki czemu smakują jeszcze bardziej latem. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami.
DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.
Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Gofry z bitą śmietaną i owocami. Dodawaj naprzemiennie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mleko i olej.
Udadzą się w każdej gofrownicy, niezawodny przepis. Podawać z marmoladą, bitą śmietaną i owocami. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
Jaki jest przepis na gofry? To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Ale można przygotować je samemu, zwłaszcza latem, kiedy owoców jest wiele. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Na koniec białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą (masa ma być o konsystencji gęstej śmietany). Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. To są gofry brukselskie. Nawet we Francji te nieregularne słodkie gofry z cukrem perłowym są sprzedawane jako gofry z Liege.
Te, o których piszesz to są gofry z Liege, za kilka dni będzie na nie przepis na blogu, tylko muszę go wpisać. Wypieczone gofry muszą trochę ostygnąć (aby były letnie by móc kłaść bitą śmietanę). Truskawki myjemy, obieramy z zielonej końcówki i kroimy na pół lub ćwiartki (zależne od wielkości owoców). Na gofry nakładamy bitą śmietanę i truskawki.
Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach.
Zwykle prostokątne lub kwadratowe, z charakterystyczną kratką. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, potrzeba dosłownie kilku składników.
Najczęściej jemy je latem, w wakacyjno-urlopowych okolicznościach, podawane z bitą śmietaną i owocami. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.