Wymieszać składniki na ciasto by było dośc gęste. Naleśniki smażyć na rumiany kolor. Kapustę pokroić drobno, gotować z odrobiną wody by zmiękła , a woda wyparowała.
Wszystkie składniki wymieszać. Na patelnię dodać kapustę i całość chwilkę razem poddusić. Dania główne Krokiety z jajem na oleju kokosowym.
Moje składniki na ciasto naleśnikowe: szkl. Najlepsze naleśniki wychodzą z ciasta zrobionego na oko,za gęste ciasto. Krokiety to tak naprawdę zapiekane naleśniki nadziewane farszem. Jednak podstawą każdego rodzaju krokieta jest właściwe ciasto. Przedstawiam świetny przepis na naleśniki na krokiety.
Składałam w ,,kopertę”, boki zwijałam w rulon. Następnie rozbiłam jajka w miseczce, dodałam odrobinę soli i pieprzu. Krokiety można podawać z sosem grzybowym lub z czystym barszczem.
Przepisy, jak zrobić - Smaker. W trakcie miksowania powoli dolewamy wodę gazowaną. Miksujemy do momentu, aż wszystkie składniki ładnie się połączą i otrzymamy jednolite ciasto naleśnikowe.
Na dobrze rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem wylewamy chochelką małe porcje ciasta. Ciasto odstawiamy na minut, mąka ładnie napęcznieje. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone w kostkę grzyby (namoczyć dzień wcześniej) i kapustę.
Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Jeżeli farsz jest zbyt suchy, podlać wodą z grzybów. Uwaga: nie dodawać wody z kapusty, bo jest gorzka.
Na usmażone ciasto nałożyć farsz, złożyć krokiety, obtoczyć w. Odstaw ciasto na minut. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Podana ilość składników wystarcza na około naleśników. Ulubiony przepis czytelników!
Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników.
Starając się urozmaicać naleśniki przygotowuję je - a to klasyczne na mące pszennej, z różnych mieszanek mąk, a to bezglutenowe, na mleku czy tak ja dzisiaj z dodatkiem wody gazowanej. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Woda gazowana do naleśników to jest to! Kiedyś robiłam naleśniki tylko na mleku sojowym, ale z dodatkiem wody gazowanej są o niebo lepsze! Lżejsze, bardziej elastyczne, mięciutkie i bardzo smaczne.
Przypadkiem wyszedł przepis na naleśniki dla osób na diecie bezmlecznej. Może zaciekawiło Was, co to jest ekspres do. Dobry przepis dla kogoś komu nie wychodzą naleśniki. Ja osobiście robię je już od kilku lat i właściwie robię je całkowicie na oko… dodaję trochę wody, trochę mleka, soli i innych przypraw na jakie akurat mam chęć. Parę razy użyłem też wody gazowanej wtedy ciasto było bardziej … pulchne, choć nie aż tak bardzo.
Kiedy składniki się połączą dodajemy wodę gazowaną – miksujemy wszystko raz jeszcze i odstawiamy ciasto na minut. Po tym czasie patelnie skrapiamy oliwa i smażymy partiami naleśniki. Dzisiejszy wpis nie tyle dotyczy pomysłu na posiłek ile jest wskazówką jak zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.
Większość osób które robi krokiety ma ten sam problem, a mianowicie że placki podczas zwijania pękają.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.