poniedziałek, 16 października 2017

Chrupiące gofry moje wypieki

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Pyszne z bitą śmietaną i owocami.


Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Leciutkie jak chmurka i chrupiące. Bez proszku do pieczenia.

Gofry mają być lekkie i chrupiące - i brukselskie właśnie takie są. Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Stylowa Kuchnia do Gofry.


Chrrrruupią naprawdę wspaniale i są przepyszne! Właśnie zajadam się nimi popijając mlekiem :-). Kojarzą się z wakacjami nad morzem. Czy ktoś wyobraża sobie wakacje bez gofrów? Wakacje nad morzem czy jeziorem, słońce, długie spacery i gofry po drodze #128578; Gofry idealnie smakują z letnimi lub jesiennymi owocami.


Uwielbiam gofry, moja rodzina uwielbia gofry, tak samo moje siostry i wiele osób, które znam.

Zrobienie idealnych jest bardzo trudne. Moje poszukiwania dobrego przepisu trwały bardzo długo. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


W związku z tym, że od kilku miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką super gofrownicy testuję różnego rodzaju przepisy. Piszę, że szczęśliwą, bo gofry wychodzą rewelacyjnie! Oprócz słodkich wersji robię też wytrawne, np. Już kolejny raz muszę podziękować, za podanie super tematu! To były moje pierwsze gofry i na pewno nie ostatnie.


Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną. Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Gofry bananowe chrupiące Te gofry bananowe na cieście drożdżowym zasmakują i dużym i małym – możecie mi wierzyć #128578; Dzięki drożdżowemu ciastu są lekkie, a jednocześnie chrupiące, a banany nadają im niecodziennego smaku i naturalnej słodyczy (co prawda dodałam też do ciasta trochę cukru, ale możecie z niego zrezygnować). Przyznam, że miałam sporo wątpliwości, bo przecież powszechna opinia mówi, że “te trzy w jednym to zło”, że tosty blade, gofry do niczego, i ogólnie tylko na dnie szafy dobrze się prezentują. Postanowiłam zaryzykować.


Chrupiące gofry bezglutenowe świetnie smakują też z samymi owocami, domowym dżemem i masłem orzechowym, polewą czekoladową lub syropem klonowym. Bezglutenowe gofry są idealne na deser lub niespieszne, weekendowe śniadanie we dwoje. Szalejcie z dodatkami i twórzcie swoje ulubione, gofrowe kombinacje bez wyrzutów sumienia.

Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Kuchnia: Świat kuchni – przepyszne ciasta, niezwykłe torty i desery, sałatki, kuchnie świata. Odkrywaj, kolekcjonuj i smakuj.


Przepis na gofry na maślance. Są proste i łatwe do przygotowania. Bardzo smaczne same lub z dowolnym dodatkiem. Gofry, na które dość długo się czaiłam ;-). Wydawało mi się, że gofry z dodatkiem kwaśnego składnika wyjdą mocno chrupiące i pyszne.


Moje gofry chrupiące wychodzą zawsze idealnie wyrośnięte i super pyszne. Czy jest to przepis na gofry fit? Tak, jeśli nie będziesz ich obsypywać potem dużą ilością cukru pudru, czy też nie dodać bitej śmietany i słodkiego dżemu.


Jestem facetem i od lat robię tylko to ciasto. Nie wiem czy istnieją lepsze ciasta, ale jest ono tak niewiarygodnie świetne, że nie potrzebuję lepszego. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty