piątek, 20 października 2017

Leczo z pieczarkami

Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. W Polsce najczęściej przyrządza się je z dodatkiem cukinii lub bakłażanów.


Spróbuj naszej bezmięsnej wersji z dodatkiem przyprawy w płynie Maggi.

Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Następnie obieramy cebulę, pieczarki. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę.


Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na.

Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami.


Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Smaczne, warzywne - teraz i na zimę. Kroki wykonania: Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju. Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku.


Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski. Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok min. Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki.


Doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i. Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty.


Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Pokroić pieczarki i paprykę w niewielką kosteczkę.

Wrzucić mięso, pieczarki i paprykę. Leczo z papryką i pieczarkami. W szklance wody rozpuścić kostkę rosołową i wlać na patelnie. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami.


Paprykę wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliła i dusimy ok minut. Po tym czasie dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy kolejne 15. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama bierze torebeczki i dosypuje przyprawy.


To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na. Podane ze świeżym chrupiącym.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Wykonanie: Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki lub w kostkę.


Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na złoty kolor. Wegetariańskie leczo warzywne szykuję zazwyczaj na oliwie z oliwek. Czasem też na zwykłym oleju roślinnym.


Takie leczo z pieczarkami, papryką oraz innymi warzywami można też podzielić na kilka porcji i podać na różne sposoby. Część leczo można podać z podsmażoną kiełbasą. Kulinarneprzygody Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne przygody.


Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowo w kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty