środa, 5 lipca 2017

Gofry z margaryną

Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Desery Pyszne chrupiące i lekkie gofry najlepszy przepis. Dodane przez marianna w: Tylko o kuchni.


Gofry z margaryną

MARGARYNA w tym przepisie nie jest wyczuwalna! Proszek do pieczenia też nie! Moja mama jest niezwykle uczulona na smak margaryny, jak i proszku, a tymi goframi się zachwycała! Chrupiące z zewnątrz, miękkie i puszyste w środku, a przede wszystkim bardzo smaczne.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry z margaryna. Artykuły na temat: gofry z margaryną. Uważnie czytaj etykiety.


W sklepach - nim cokolwiek włożysz do koszyka - dokładnie czytaj informacje na opakowaniu. To powinno wejść ci w nawyk, ponieważ alergeny mogą znajdować się tam, gdzie się ich w ogóle nie spodziewasz. Dzisiaj spróbowaliśmy znowu i bingo. Robiłam z mąki pszennej tortowej 4(szklanki) do tego dodałam mąkę krupczatkę (szklanki) - bo niestety nie miałam więcej pszennej tortowej, ale i tak wyszły idealnie. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry?


Przepisy z wykorzystaniem składnika: margaryna Zupa z porów z grzankami. Przepis na zupę z pora podaną z grzankami z bułek lub chleba. Was ma moze sprawdzony przepis na gofry ? Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, żółtkami, cukrem, wodą i margaryna.


Wody ma być tyle, żeby ciasto było gęste. Zmiksować to wszystko i dodać ubite białka. Piec gofry i na końcu po wyjęciu smarować nutellą. Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto.


Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy.


Jabłka wymieszać z cynamonem, połączyć z resztą składników, posmarować tłuszczem rozgrzaną gofrownicę i piec gofry na złoty kolor. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Podawać z cukrem pudrem.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem.


Gofry z margaryną

Trudno to sobie wyobrazić. Jajka mieszamy z margaryną, solą, pieprzem, kurkumą Umytą i osuszoną paprykę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i odstawiamy. Doskonale smakują z dodatkiem sera i szynki lub z pastą z awokado. Mają charakterystyczny kształt prostokąta.


Dodaj do nich owoce, syrop lub czekoladę, a z pewnością każdemu będą smakowały. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Prosty deser, w dodatku szybki, a jeszcze lepszy, bo bez tłuszczu.


Gofry z margaryną

Gofry są smacznym poczęstunkiem. Przyznaję, takie gofry trudniej odczepiają się od gofrownicy, ale nigdy nie miałam z nimi problemu, wystarczy podważyć je drewnianą łopatką, a wcześniej dobrze zapiec. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty