Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Przepis na gofry jest bardzo prosty.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry?
Prosty przepis na gofry. Najprostszy przepis na gofry. Przygotowanie ciasta na gofry. Niezbędne składniki do wypieku gofrów. Domowe gofry (najprostsze) pyszny i sprawdzony przepis.
Jajka, mleko, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia utrzeć mikserem i gotowe! Spożywać można z cukrem pudrem, dżemem, polewą. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Na straganach pojawił się bób, już nie tak drogi jak jeszcze dwa tygodnie temu (wówczas zdarzyło mi się widzieć „okazje” za zł). DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Najłatwiejsze do wykonania i najsmaczniejsze jakie dotychczas jadłam :-) min łatwe tanie.
Zapisz przepis w ulubionych. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! To najprostsze placki na świecie, a przepisu nie da się zapomnieć, bowiem podstawę do odmierzenia dwu podstawowych składników, tj. Jego rozmiar każdy może dobrać indywidualnie, w zależności od potrzeb.
U nas gofry muszą być pieczone przynajmniej raz w tygodniu. Nie ważne czy są , z cukrem pudrem, z bitą śmietaną czy owocami. Uwielbiamy je w każdej postaci.
Jako, że przepis jest bajecznie prosty, a wykonanie zajmuje maksymalnie minut często goszczą na naszym stole.
Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. Najlepszy przepis na gofry jaki znalazłam, a przetestowałam kilkanaście. I do tego najprostszy - bez proszku do pieczenia, a nawet bez użycia miksera. Zuzanna Siarowa Odpowiedz 7. Ile wyjdzie gofrów wyjdzie.
Aleksandra Śnieżek Odpowiedz 6. A tymczasem kulinarna masakra. Ciasto owszem gładkie, jedwabiste, gofry wyglądają ładnie, ale w smaku tragedia. Czuć mąkę, czuć proszek, tylko smaku pradzwdziwych gofrów nie czuć. Dodałam cukru, były trochę lepsze. PDFWydrukuj Tym razem proponuję najszybszy sposób na domowe gofry.
Jeśli macie więcej czasu spróbujcie przepisu, gdzie trzeba odważyć składniki na wadze: proste i chrupiące gofry, lub oddzielić białka od żółtek: lekkie gofry. Nie sądziłam, że można je upiec z ciasta z dodatkiem drożdży, a jednak. To jest najlepszy przepis na gofry jaki miałam.
Kruche, chrupiące a jednocześnie delikatne. Upieczone z każdej strony, bez żadnych niespodzianek w postaci surowego ciasta w środku. Od tej chwili należy do moich ulubionych przepisów i na pewno z niego.
Ciasto przypomina trochę to na placki, jest gęste i wolno rozpływa się po gofrownicy. Duży wpływ na to czy gofry się nam udadzą ma moc gofrownicy. W brew pozorom moc urządzenia nie zależy od ceny, moja kosztowała niewiele a robi pyszne i chrupiące gofry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.