środa, 5 lipca 2017

Gofry przepis domowy

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.

To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Domowe gofry nie mają sobie równych! Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim.


Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Jeśli szukasz przepisu na chrupiące gofry, które wychodzą za każdym razem to zapraszam po mój przepis na gofry. Pamiętaj, że domowe gofry to też świetny pomysł na śniadanie a nawet obiad.


A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Sklepowe gofry na mące orkiszowej?

Jeśli chcesz w domowym zaciszu cieszyć się smakiem gofrów, nie ma lepszego sposobu, niż zrobienie ich samodzielnie. Zgoda, domowe gofry również mają sporo kalorii (w zależności od dodatków) i nie są najzdrowszym z możliwych posiłków. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek.


Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.


Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Do większej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj przygotowane żółtka i wlej mleko oraz olej. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Jestem facetem i od lat robię tylko to ciasto. Nie wiem czy istnieją lepsze ciasta, ale jest ono tak niewiarygodnie świetne, że nie potrzebuję lepszego. Idealne na śniadanie jak i deser.


W misce ubijamy białka- odstawiamy.

Masło rozpuszczamy i studzimy. W drugiej misce mieszamy mąkę, szczypte soli, proszek do pieczenia i cukier. U mnie w domu robi się je przeważnie w weekendy, gdy rankiem jest nieco więcej czasu.


Sięgam wtedy po sprawdzony przepis na lekkie, złociste, delikatne gofry. Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Pewnie te gofry są bardzo delikatne i puszyste w środku. Wypróbuje tego przepisu.


Od czasu jak mąż mi kupił na urodziny nową gofrownicę dezala to sprawdzam wszytkie przepisy #128578; Ten też mi nie umknie. Pozdrawiam i życzę dobrego dnia. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach.


Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty