wtorek, 16 września 2014

Naleśniki z budyniem

Naleśniki z budyniem

Budyniowe naleśniki – jak dla mnie hit, odkrycie wśród wszystkich moich ostatnich przepisów! Zainspirowałam się przepisem z bloga Nastoletnie wypieki, lekko go zmodyfikowałam i wyszły naprawdę super #128578; Mięciutkie, pięknie pachnące waniliowym budyniem, czego chcieć więcej? Twoje dzieci na pewno pokochają naleśniki budyniowe! Mleko połącz z wodą mineralną.


Na koniec wlej olej i zmiksuj. Naleśniki z budyniem lepsze niż klasyczne na słodko. Odstaw ciasto na około minut. Po tym czasie ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszaj łyżką. Mąkę zmieszaj z proszkiem budyniowym.


Do jajek dodawaj na zmianę mąkę z budyniem i wodę z mlekiem - miksuj do połączenia. Ciasto na domowe naleśniki z budyniem i owocami przyrządza się na drożdżach - dzięki temu naleśnikowe placki będą puszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. To ważne, bo będziemy nadziewać je słodką masą z Budyniu o smaku bananowym WINIARY, serka homogenizowanego, rodzynek oraz kawałków banana.


W naleśnikach z budyniem ukryta jest także niespodzianka w postaci soczystych połówek winogron. Tak przygotowane, aksamitne naleśniki z budyniem i winogronami podawaj w formie trójkątów, ale nie zapominaj, by usmażyć sporą liczbę naleśników, bo gwarantujemy, że bardzo szybko będą znikać z talerzy! Z mleka, jajka, mąki i cukru przygotować ciasto naleśnikowe. Nadzienie serowe: Ser rozkruszyć na mniejsze kawałki.


Na szczęście do bananów mamy dostęp cały rok. Z przygotowanego ciasta naleśnikowego usmażyć naleśniki na dobrze nagrzanej patelni oraz natłuszczonej. Te naleśniki będą też cudownie smakowały z owocami. Swoją puszystość zawdzięczają dodatkowi ubitej piany do ciasta.


W zależności od preferencji smakowych można usmażyć grubsze lub nieco cieńsze naleśniki (nalewając więcej lub mniej ciasta na patelnię). Można podawać je z dowolnym nadzieniem, ale osobiście polecam słodkie nadzienie np. Dodane przez: zuzanna31.


Jak dla mnie są genialne w smaku, pięknie pachną wanilią. Z mojego przepisu naleśniki wychodzą. Znalazłam ten przepis u fryzjera. Czekając na swoją kolej, wciąż przed podjęciem decyzji z grzywką czy bez, przeglądałam różne czasopisma i natknęłam się na to właśnie cudo.


Zrobiłam zdjęcie i oto dzisiaj mogę podzielić się z Wami tą przepyszną recepturą. Jeśli lubicie naleśniki, macie sentyment do karpatki, ale jednak chcecie spróbować czegoś innego, czegoś. Ciasto w tych naleśnikach przyrządza się na drożdżach - dzięki te Zobacz więcej. Drożdżowe naleśniki z budyniem i bananami 146.


Ciasto naleśnikowe: Uwielbiam banany i wszelkie masy budyniowe, więc kiedy zobaczyłam ten przepis - koniecznie musiałam go wypróbować. Jajka należy ubić i wymieszać z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Następnie wsypać mąkę z cukrem i proszek budyniowy.


Po ponownym rozmieszaniu wlać olej i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki (placki nie będą przywierały do patelni). Durszlak - naleśniki z budyniem przepis. Jaki powinien być ser do naleśników?


Były chrupiące na zewnątrz, pachniały masłem, kremowe w środku. Ser był lekko tylko słodki, by zrównoważyć kwaskowatość twarogu, wydzielał przyjemny aromat wanilii i cynamonu. Każdy wie, bo ma w pamięci naleśniki, które robiła babcia czy mama. Smak i aromat truskawek świetnie połączy się z budyniem waniliowym czy czekoladowym. Innym owocem, który o każdej porze roku będzie idealnym uzupełnieniem naleśników z budyniem, są banany.


Albo przepis nie działa, albo ja nie umiem tego zrobić. Składniki: naleśniki najlepiej mniejsze niż zwykle, budyń ugotowany na nieco mniejszej ilości mleka, cukier puder ew. Pierwszego nie dało się zdjąć z patelni, przykleił się.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty