Uwielbiam jego maślany zapach. Ten przepis na sernik z wiaderka polecam każdemu, kto lubi szybkie wypieki. Jeśli tylko macie ochotę na tradycyjny sernik, sięgnijcie po ten przepis.
Re: Ser na sernik, który? Musi być taki, że jak go weźmiesz w garść to się da ewentualnie wycisnąć trochę serwatki, ale nadal będzie to twaróg, a nie breja przepływająca między palcami.
Pieczemy go nie tylko na święta, ale także tak zupełnie na co dzień. Równie popularny jest sernik na zimno z sezonowymi owocami, serwowany latem. Ale czy wiesz, jaki ser do sernika jest najlepszy? Czy inny ser powinniśmy wybrać do tradycyjnego sernika, a inny do ciasta na zimno?
SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera.
Sernik wiedeński jest ciastem bez spodu. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej. Pozostałe składniki to jajka, masło lub śmietanka, cukier i dodatki smakowe. Oprócz zmielonego twarogu możemy upiec sernik również z gotowych zmielonych serów, z cream cheese.
Na urodziny zamiast tortu zawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama, a z owoców zostały wykorzystane truskawki i jeżyny.
Najbardziej kremowy sernik jaki jadłam, sprawdzi się na każdą okazję i wszyscy będą się nim zachwycać. Puszysty sernik na białkach, z pysznym kruchym ciastem. Do upieczenia ciasta potrzebować będziecie ogromnej ilości białek!
Jest to sernik na serze z wiaderka. Przepis na ten sernik dostałam od bratowej. Ja użyłam waniliowego z wanilią.
Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty.
Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu. Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta. Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami.
Wypróbowałam wiele przepisów na sernik na zimno, ale ten nie ma sobie równych. Do sernika na zimno wykorzystuję ser półtłusty, który mielę dwukrotnie w maszynce elektrycznej lub ręcznej. Czasami idę na łatwiznę i kupuję w sklepie ser zmielony podwójnie lub potrójnie w wiaderku ewentualnie foliowym woreczku. Na sernik kupuję ser w kostkach i traktuję go nożem malaksera lub blendera. U mnie lubią, jak sernik jest raczej ubity, a nie puchaty czy kremowy.
Próbowałam najróżniejszych i moim zdaniem najbliższa serowi mielonemu w domu jest Piątnica (wiaderko). Pamiętaj, że najważniejszym składnikiem sernika jest SER! Nie możesz więc na nim oszczędzać.
Jeżeli korzystasz z sera z wiaderka to nie kupuj tego najtańszego w sklepie. Ja osobiście polecam Wieluń, Piątnica lub President. Istnieje opinia, że sernik to jedno z bardziej wartościowych ciast. Być może ma to coś wspólnego z zawartością mielonego sera, który – jak każdy produkt mleczny – dostarcza sporej porcji białka i wapnia. Nie jest to jedyny powó dla którego warto wziąć pod uwagę sernik z kruszonką na Wielkanoc.
Piekłam minut w 1stopniach i zostawiłam na noc do wystygnięcia, a ser miałam jakiś sernikowy nie z Włoszczowej. Mój mąż stwierdził, że sernik jest za dobry dla gości i sam go zje! Delikatny, kremowy sernik na kruchym cieście z grubą warstwą bezowej pianki. Podczas studzenia się sernika, na wierzchu bezowej piany, tworzą się złote kropelki. Chcesz zrobić sernik na zimno?
Wystarczy ser twarogowy z wiaderka lub twaróg w kawałku. Zrób wersję sernika na zimno z truskawkami lub z galaretkami. Wykorzystaj też serki homogenizowane lub jogurt grecki! Sprawdź najlepsze przepisy na Polki.
Często pytacie, jaki ser wybrać na sernik lub jaki ja wybrałam. Najlepiej zmielić twaróg, ale nie oszukujmy się, wszyscy sięgamy też po sery z kubełka, a te są bardzo różne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.