Chrupiące naleśniki polane gorącym, pysznym sosem powstałym z przesmażenia miodu, odrobiny masła, cynamonu i goździków z brzoskwiniami, to propozycja dla tych, którzy uwielbiają dania na słodko, pomimo braku dodawania białego, niezdrowego cukru. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Pimp My Pancakes. Ryba z brzoskwiniami to przysmak niecodziennego gościa. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Uwielbiam naleśniki z serem. Często wzbogacam je o owoce. Ich przygotowanie zacznij do wymieszania wszystkich składników na ciasto, m. Twaróg rozgniatamy w misce widelcem. Mieszamy Nakładamy farsz na naleśniki i składamy lub zwijamy - tak jak lubimy. Robię naleśniki z brzoskwiniami w syropie od kilkunastu lat, jednakże wypracowałam sobie trochę inny sposób na ser.
Ser miksuję wyłącznie z cukrem waniliowym i pewną ilością syropu z puszki. Piszę pewną ilością, bo różny jest ser, więc syropu dodaję, jak to się mówi ile zabierze. Próbowałam wiele przepisów na naleśniki.
Sporo jajek, mało mąki i mleko. Roztrzep jajko z mlekiem i wodą, połącz z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Naleśniki są puszyste i delikatne. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Roztrzepać jajko z mlekiem i wodą, połączyć z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Mascarpone miksować ze śmietaną, dodać cukier i sok z cytryny. Odstawić na minut, by odpoczęło. Włożyć na minut do lodówki. Usmażyć cienkie naleśniki.
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać i odstawić na minut. Po tym czasie smażyć naleśniki na j patelni – oleju nie potrzeba – z dwóch stron na złoto, przekładac na talerz. Brzoskwinie pokroić w kawałki i nakładać na każdy naleśnik. Więcej niż przepisów. Pyszne naleśniki z twarogiem w sosie śmietanowy z nutką brzoskwiniową.
Nadzienie - mieszamy obydwa serki z cukrem i skórką z cytryny, brzoskwinie zanurzamy na kilka minut we wrzątku, następnie wrzucamy je do wody z lodem, w ten sposób łatwo usuniemy skórkę z owoców, brzoskwinie kroimy w kosteczkę i dodajemy do sera 4. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Owoce pokroić na plasterki. Później trzeba dodać brzoskwinie i chwilę podsmażyć.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z serem i brzoskwiniami. Wiele krajów wypracowało własne tradycyjne przepisy na naleśniki. We Francji, Belgii, Szwajcarii, czy w Portugalii skosztować można crêpes.
Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzej miód z masłem i sokiem cytrynowym, cynamonem i goździkami. Smaż na małym ogniu, aż staną się miękkie, a powstały sos zgęstnieje.
Podawaj na ciepło z naleśnikami. To kolejny pomysł na naleśniki zapiekane z serem. Składniki na około naleśników.
Na blogu znajdziecie już: naleśnikowe oczka, naleśniki zapiekane z serem pod śmietaną, naleśniki zapiekane z serem i jagodami. Takie naleśniki sprawdzą się na deser, a także na obiad na słodko. Możemy podać je polane syropem klonowym lub miodem.
Dziś przygotowałam je w wersji bezglutenowej, ze skrobi kukurydzianej, a nadziane są waniliowym serkiem z brzoskwiniami. Ser twarogowy mieszamy z serkiem waniliowym. Warto spróbować, żeby nie było za słodkie. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. I razem z rodzynkami delikatnie wymieszać ze serem.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zwijamy. Wystarczy ją tylko podgrzać i dogotować ryż lub makaron. Dzisiaj również utworzyłam nowy dział — o który od dawna mnie prosiliście — z przepisami dla dzieci.
Znalazły się w nim starsze przepisy na pierogi, zupy, naleśniki i placuszki jak i ostatnio dodane przepisy na kotlety mielone, pulpeciki i smażone filety z kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.