poniedziałek, 4 lipca 2016

Gofry pyszne

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Pyszne z bitą śmietaną i owocami. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach.


Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.


Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Jeśli jesteście szczęsliwymi posiadaczami gofrownicy o dużej mocy – dla Was zadanie jest jeszcze prostsze, w takiej pyszne gofry robią się właściwie same. Ale nie załamujcie rąk, wszyscy Ci, którzy tak jak ja macie tanioszkę z marketu!


Moje gofry chrupiące wychodzą zawsze idealnie wyrośnięte i super pyszne. Czy jest to przepis na gofry fit? Tak, jeśli nie będziesz ich obsypywać potem dużą ilością cukru pudru, czy też nie dodać bitej śmietany i słodkiego dżemu. Gofry najczęściej szykujemy latem, gdy jest dużo świeżych owoców. Są one świetnym dodatkiem.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry?


SlodkoSlodkana Smaker. Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie 3. Tasty-and-fit na Smaker. Gofry wyszły pyszne, następnym razem dodam nieco mniej cukru. Dziękuję za super przepis.


Gofry pyszne

Znajdą państwo tutaj przepisy proste w przygotowaniu i smaczne. Prosty przepis na domowe gofry, które możesz zrobić samodzielnie. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mieszam W Garnku. Przepis na gofry Was zachwyci.


Gofry są bardzo pyszne, więc warto poświęcić czas i je przygotować. Polecam sprawdzony przepis na gofry idealne na podwieczorek. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Wiedziałam jednak, że gofrownica ma potencjał, bo gofry wychodzą rumiane i chrupiące.


Problem musiał leżeć w przepisach, które niezupełnie wpasowały się w moje wyobrażenie gofrów. Nie poddawałam się… W międzyczasie opiekacz z powodzeniem opiekł tuzin tostów, a grill kilka porcji pysznych tortilli. Super sprawa, ciasto ok. Gofry kojarzą się najczęściej ze słodkim deserem serwowanym w turystycznych miejscowościach.


Ten znany wszystkim przysmak możemy jednak wykonać w zupełnie inny sposób. Oto przepis na zaskakujące, wytrawne gofry, do których mąkę przygotujemy z płatków owsianych górskich. Gofry będą doskonałym pomysłem na śniadanie lub kolację, a dodatki, takie jak jajko sadzone, awokado. Na pierwszy ogień poszły gofry owsiane.


Gofry pyszne

Można dodać do ciasta banany, ale nas ostatnio uczuliły także chwilowo obowiązuje u nas bananowa kwarantanna #128578; Świetnie smakują z masłem klonowym albo z dżemem – u nas domowy korzenny, śliwkowy. Gofry z mąki gryczanej to pyszna alternatywa dla gofrów pszennych. Są lekkie, pyszne i chrupiące. Doskonale smakują z dodatkiem dżemu, świeżych owoców lub bitej śmietany.


Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty