czwartek, 28 lipca 2016

Bardzo puszysty sernik

Kiedyś mama znalazła go na tej stronie i od tego momentu sernik ten pieczemy kilka razy w roku. Jest bardzo kremowy, puszysty i smakuje wszystkim. Oto wykonanie naszej kochanej mamy, która upiekła go bez spodu. Komentarze (671) Czytelnicy, którzy są z moim blogiem od dłuższego już czasu wiedzą, że co pewien czas ulepszam stare przepisy, które mi nie do końca odpowiadały.


Bardzo puszysty sernik

I tak, jakiś czas temu z bloga zniknął ten sernik - teraz wraca w wersji poprawionej, ulepszonej. Bardzo puszysty sernik waniliowy – idealny jeśli ktoś lubi puchate, delikatne, wyrośnięte serniki. Warunkiem koniecznym by nie opadł, jest upieczenie go w kąpieli wodnej (to nic trudnego) i niewielkie pomanipulowanie w trakcie pieczenia temperaturą, sprawdziłam to wielokrotnie.


Ratuje go zawsze scianajac nierowne krawedzie i polewam polewa czekoladowa. Tradycyjny sernik wiedeński - bardzo puszysty. Rzeczywiscie powierzchia sernika jest rowna a sam sernik bardzo puszysty i znakomity w smaku. Rozpływający się w ustach sernik jest wypiekiem ponadczasowym, zachwycającym w swej prostocie.


Któż nie słyszał o tym cieście? SPOD Zagniesc skladniki ciasta kruchego. MASA SEROWA Oddzielic bialka od zoltek. Dalej miksowac do uzyskania gestej masy.


Ser z zoltkami, budyniami waniliowymi i cukrami waniliowymi. Zrobiłam sernik z ww przepisu. Piekłam z grzałka góra doł. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.


Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Zawsze piekę z tego samego przepisu i to jedna z niewielu potraw, w których nie mam najmniejszej ochoty nic zmieniać. Trudność: Potrzebny czas 5h. Dla mnie jest wręcz idealny.


Uprzedzam, że sernik należy piec w wysokim naczyniu, a nie zwykłej blasze. Dla osób cały czas poszukujących wspaniałych, puszystych serników, które pasują na każdą okazję i smakują wszystkim :-). Na Moich Wypiekach znajdziecie już sernik bardzo puszysty z dodatkiem sporej ilości mleka, sernik z rosą z dodatkiem mleka i oleju (przemianowany na sernik pod kokosową pierzynką z powodów czysto technicznych ;-) oraz sernik wykwintny, który musi. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą.


Piana Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli. Mój Mąż stwierdził nawet, że smakuje nieco jak pewien puszysty deser spzredawanych w kostkach a zatopiony w czekoladzie, którego nazwy wymienić tu nie mogę. I faktycznie muszę przyznać, że sernik ma bardzo puszystą konsystencje, piankową i delikatną jak puszek, wprost rozpływa się w ustach. Jeśli sernik wyszedł to z pewnością nie był tak puszysty.


Dodane przez mufinka w: Tylko o kuchni. Faktycznie, złota rosa to rodzaj sernika, który raczej nie opada. Każda pora roku jest dobra na wspaniały i puszysty sernik do kawki ;-).


Tym razem sernik z wykorzystaniem dużej ilości mleka w proszku. Tak samo wysoki, dostojny, delikatny, obłędny w smaku i. Istnieje wiele rodzajów serników np. Wśród wielu przepisów na sernik, śmiało można wyróżnić sernik wiedeński.


Sernik jest niezwykle puszysty i chyba najlepszy jaki do tej pory upiekłam! Sernik puszysty delikatne ciasto, piankowa masa serowa i cytrynowy lukier. Mięciutkie ciasto, które nie kruszy się, ale też nie jest twarde, masa serowa bardzo puszysta, piankowa i wilgotna o delikatnym budyniowym smaku, a lukier nie za słodki z leciutką nutką cytryny.


To rzeczywiście bardzo puszysty sernik , tak. Sernik wiedeński bez spodu w Polsce znany jest od ponad 3lat. Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek. Desery Seromakowiec bez spodu.


Z połączenia sera z makiem, powstało łatwe do przygotowania, bardzo smaczne, lekko wilgotne. Ja użyłam waniliowego z wanilią. Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty. Sernik ten wypatrzyłam już jakiś czas temu na tym blogu i było tylko kwestią czasu kiedy go zrobię.


Jest to sernik na serze z wiaderka. Zmobilizowała mnie do zakasania rękawów wypowiedź jednej z Czytelniczek, która napisała, ze szuka przepisu na puszysty i delikatny sernik, w końcu miałam dodatkową motywację. Witam Kochani tego niedzielnego wieczora a Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na łatwy i bardzo leciutki sernik. Sprawdzony przepis na bardzo puszysty sernik. Pięknie prezentuje się podczas rodzinnych uroczystości czy na świątecznym stole.


Polecam na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Wystarczy posypać go cukrem pudrem, choć świetnym dodatkiem może się też okazać sos czekoladowy. Raz jeszcze przypominam o wyjęciu na blat kuchenny jajek oraz roztopieniu masła i odłożeniu go na bok do przestudzenia. Mój sernik wiedeński zawsze zaczynam szykować od sera. To dla mnie bardzo wyjątkowy sernik, więc podchodzę do niego z pietyzmem.


SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej. Ten sernik robi się błyskawicznie i potem znika dość szybko.


Jest puszysty, kremowy, delikatny, taki jak pianka, polecam bardzo gorąco do wypróbowania. Lekki i puszysty – niebiańskie doznania dla podniebienia gwarantowane. Dzięki prostym wskazówkom przygotujemy delikatny sernik, który nie opada i nie kruszy się.


Wybierajmy twaróg półtłusty lub tłusty. Najlepszy przepis na puszysty sernik wiedeński okaże się zawodny, jeśli nie zadbamy o podstawy. Ten puszysty sernik nie opada po wyrośnięciu, zachowuje dobrze kształt formy do pieczenia, nie kurczy się, jest gładki i bardzo smaczny. Przed wylaniem polewy czekoladowej rozsmarowałam na jego powierzchni zmiksowaną konfiturę z malin. Wiem co mówię, znam się na sernikach.


Za to zupełnie nie znam się na alkoholu. Bardzo tradycyjny, bardzo smaczny, bardzo polski sernik wiedeński. Kojarzy się z domem i prawdziwie rodzinną atmosferą.


W zależności od sposobu jego przygotowania sernik wiedeński jest bardziej lub mniej puszysty – mój sernik jest bardzo puszysty i wilgotny. Bardzo lubię puszyste serniki z doświadczenia wiem, że blacha z takim ciastem niezwykle szybko znika. Sernik podany z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych to całkowita ro Zobacz więcej. Przepis z bloga Przepisy kulinarne ze zdjęciami. Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne fantazje Marioli.


Puszysty jak chmurka, delikatny i bardzo szlachetny w smaku sernik wiedeński.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty