środa, 6 lipca 2016

Proste gofry

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną gofrownicę wylewać ciasto, zamknąć pokrywę i piec około minut. Porady Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem. Wypróbuj również przepis na.


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.


To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.


Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Prosty przepis na domowe gofry. Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu. Ciasto przypomina trochę to na placki, jest gęste i wolno rozpływa się po gofrownicy.


Duży wpływ na to czy gofry się nam udadzą ma moc gofrownicy. W brew pozorom moc urządzenia nie zależy od ceny, moja kosztowała niewiele a robi pyszne i chrupiące gofry. Domowe gofry nie mają sobie równych! Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Dotychczas korzystałam z przepisu z Kuchni polskiej , z którego wychodziły smaczne, ale dość ciężkie gofry. Dzisiaj postanowiłam wypróbować przepis Bajaderki z forum cincin.


Bajaderka pisze, że są lekkie jak piórko - i ja się pod tym podpisuję. Moje gofry są gotowe już po minutach. Od ponad lat prowadzę ten blog abyś mógł znaleźć pyszne i proste w przygotowaniu potrawy na co dzień i od święta.


Gotuję po pracy, więc mnóstwo tu dań na kolację i szybkich pomysłów na makarony czy sałatki. Dziś gofry z cukinią i parmezanezłociste, serowe, lekko czosnkowe. Dziś chciałam pokazać przepis na pyszne i proste gofry na słono, które ostatnio robiłam w DDTVN. Ciasto jest z dodatkiem cukinii i pomidorów suszonych, a na wierzch wystarczy.


Proste gofry

Wydawać się może, że trudno jest zrobić gofry wegańskie, jednak na szczęście nie jest to problem i wcale nie potrzeba do nich jajek czy mleka. A w smaku nie odczuwa się zupełnie braku tych składników. Są pyszne i proste do zrobienia.


Niedawno kupiłam gofrownicę i testuję różne składniki do przyrządzenia gofrów. U nas gofry muszą być pieczone przynajmniej raz w tygodniu. Nie ważne czy są , z cukrem pudrem, z bitą śmietaną czy owocami.


Proste gofry

Uwielbiamy je w każdej postaci. Jako, że przepis jest bajecznie prosty, a wykonanie zajmuje maksymalnie minut często goszczą na naszym stole. Ponadto jej przygotowanie jest naprawdę proste. Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie.


Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba. Jest prosty, a gofry smaczne i całkiem zdrowe. A oto krótki filmik jak zrobić proste gofry pełnoziarniste, świetne o każdej porze dnia, także na śniadanie:) Zapraszam do obejrzenia!


Na mój talerz trafiają wtedy wszelkiego rodzaju placuszki, naleśniki i gofry. Oczywiście chcę, żeby były jak najzdrowsze, więc cukier zastępuję stewią, używam pełnoziarnistej mąki i staram się, by. Doskonale smakują także gofry pełnoziarniste, gofry piernikowe czy też gofry o smaku pizzy. Sprawę ułatwia fakt, że przygotowanie ciasta na gofry jest banalnie proste.


Wystarczy mieć w zasięgu ręki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty