poniedziałek, 18 lipca 2016

Ile minut piec gofry

Kupiłam gofrownice (moc 750)i wydaje mi się , że to badziew , mam zamiar ją reklamować ,ponieważ wczoraj gofra piekła min i jeszcze był bladawy, chyba że się myle , ile czau piecze gofra wasza gofrownica , bo chyba nie możliwe jest to min ? Mieszam powoli, zostawiam na minut. Przed nalewaniem na gofrownicę przemieszam raz i nalewam. Na zewnątrz chrupkie w środku miękkie, nie gumowate, lekkie. Czy wasi rodzice maja klawiature w malym palcu czy szukaja jednej literki przez piec minut ?

Mama kazała mi właśnie piec gofry,. Ale najczęściej piecze się gofry ok. Ile maja się piec gofry? Gofrownicę rozgrzewamy (około 4-minut, w zależności od sprzętu), smarujemy olejem( tylko raz, na początku) i wylewamy partiami ciasto. Po upieczeniu studzimy na kratce.


Tyle przepisów, ale wszystkie mówią o użyciu. Najlepszy przepis na chrupiące gofry. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.

Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko.


Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Jedyny punkt, w którym popełniłam błąd to to, że lekko ubiłam całość mikserem, ale moim zdaniem nie zrobiło to znacznej różnicy, błąd musi być w przepisie :) Do tego gofry nie chciały odkleić się od gofrownicy (piekłam w piekarniku, w metalowych formach). W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Są chrupiące i idealnie smakują z dżemem i bitą śmietaną, aczkolwiek osobom na diecie bardziej polecam serwować je z jogurtem naturalnym i owocami. Ważne jest, aby dojść do wprawy ile ciasta wlewać do foremki i koniecznie piec dłużej niż zaleca typowy przepis, bo około minut.


Gofry lekkie i chrupiące, redcoon. I jeszcze bardzo ważna kwestia to to, aby mniej więcej w połowie pieczenia uchylić na dosłownie kilka sekund gofrownicę, by. Agnieszka Dostatnia Odpowiedz 19.


I do tego najprostszy - bez proszku do pieczenia, a nawet bez użycia miksera. W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylić na sekundy. Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzać do maksymalnej temperatury.

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest wykorzystanie owsa, które zachowuje pewną kleistość, więc nie trzeba się martwić o to, czy gofry po upieczeniu się nie rozsypią. Płatki owsiane zmiksować na mąkę. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.


Ciasto na gofry, jak zrobić? Odstawić do wyrośnięcia na minut. Dodać miękkie masło, cukier, wymieszać i odstawić jeszcze na minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę.


Nakładać łyżkę masy na foremkę i piec ok. Gotowe gofry wyjmuję, odkładam na raszkę do odparowania i robię kolejną partię, aż skończy się ciasto. Takie domowe gofry z cukinią można piec podczas kuchennej rozmowy i „wydawać” na ciepło zaraz po upieczeniu (jak w budkach z goframi) lub układać upieczone na raszce (w pionie) i podać wszystkie razem. Po tym czasie smażymy gofry w nagrzanej gofrownicy. Ja przed każdym pieczeniem natłuszczam gofrownicę niewielką ilością oleju.


Im dłuższy czas pieczenia, tym bardziej chrupiące gofry. Chrupiące lekkie gofry,Kupiłam gofrownicę w lidlu i szaleję kilka razy w tygodniu z goframi , z chrupiącymi goframi. Chochelką nakładać masę do gofrownicy, piec według instrukcji sprzętu, u mnie ok.


Podawać na słodko – ze świeżymi owocami i łyżeczką cukru pudru lub z domową konfiturą lub z ubitym mlekiem kokosowym i owocami. Te gofry nadają się zarówno do podawania w wersji wytrawnej jak i na słodko. Wreszcie mam gofry z prawdziwego zdarzenia – wypieczone, chrupiące i mające kształt klasycznego gofra.


Przepisów na gofry jest sporo. Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty