piątek, 29 lipca 2016

Leczo z cukinii z kiełbasą

Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą Kolejna propozycja tej smakowitej, jednogarnkowej, węgierskiej potrawy. Twojego przepisu nie jest węgierską potrawą. Prawdziwe węgierskie leczo nie zawiera cukinii a jedynie pomidory, paprykę, wędzoną słoninę i cebulę.


Wlasnie robię leczo z pani przepisu. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka.

Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Leczo z kiełbasą w większej ilości wystarczy na dwa obiady, więc masz też mniej gotowania. Zobacz też mój przepis na coś niezwykle pysznego, czyli cudowna sałatka z cukinii surowej z fetą.


Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np.


Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną.

W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Leczo z cukinii, papryki i pieczarek - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Przygotowane w kilka minut leczo z cukinii będzie dla nas posiłkiem na cały dzień. Ja proponuję wersję lżejszą. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu.


To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle. Przepis na leczo z cukinii.


Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.

Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Nigdy, przenigdy nie używają do tej ich narodowej potrawy cukinii.


Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku. Domowe leczo z cukinią i kiełbasą.


Sezon na cukinię zaczyna się mniej więcej od początku lipca i trwa do października. W tym czasie często przygotowuje się domowe leczo z cukinią i kiełbasą. Jest znacznie lżejsze od tradycyjnego bigosu i najlepiej smakuje ze świeżych sezonowych warzyw z dodatkiem dobrej wędliny.


Dodane przez kathleen w: Tylko o kuchni. Czy ktoś ze Smakerowiczów piekł ciasto z dodatkiem cukinii? Ja podjęłam już drugą próbę i znowu zakalec. Leczo to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos.


W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Leczo z cukinią i kiełbasą to danie, które gości w mojej kuchni głównie latem, kiedy panuje sezon na cukinię i pomidory.


Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty