Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Chrupiące gofry jak znad Bałtyku. Toruniu, miałam w domu zwykłą, słabą gofrownicę w kształcie serduszek.
Wypróbowywałam wszelkie przepisy (w tym te z dopiskami „najlepsze”, „jak z budki”) i za nic w świecie gofry nie chciały wyjść idealnie chrupiące, takie jakie znałam z domu czy z nadmorskich kawiarni.
Jak zrobić gofry - przepis i film. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Najlesze gofry - jak z nad morza! Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę.
W osobnej misce mieszamy żółtka z cukrem. Dodajemy wodę i olej i dokładnie miksujemy.
Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na niebanalne i zdrowe gofry jak znad morza. Desery najlepsze gofry - jak znad morza.
Obejrzyj idealny przepis na pyszne gofry. Gofry, to świetny pomysł na smaczny. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!
Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Albo byliście kiedyś nad morzem i nie zjedliście chociaż jednego? No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.
Jest to bardzo prosty przepis na gofry, które wychodzą niezwykle chrupiące. Można je podać z dowolnymi dodatkami np. Z przepisu powinno nam wyjść sztuk pysznych gofrów.
Super przepis na gofry, ja także oddaję czasami olej ryżowy zamiast innego.
Na taki gofr jak w przepisie wystarczy nabrać ciasta łyżką o pojemności około ml. Mama do tej pory uznawała gofry tylko z jednej budki nad morzem, ale kiedy spróbowała tych, też kupiła sobie. Smakuja dokladnie jak te robione nad morzem. Oto przepis na szybkie i przepyszne gofry, które zawsze wychodzą i smakują jak gofry znad morza:) Doskonałe na deser, także polecam mój sprawdzony przepis na domowe gofry!
Fale na Bałtyku, spacer po plaży, zachód słońca – jednym słowem klasyka, idylliczne wakacje nad polskim morzem. Siedząc przy komputerze, w klimatyzowanym pomieszczeniu po drugiej stronie oceanu przez chwilę słyszę szum fal, czuje zapach zimnego morza, wiatr na opalonej skórze…. Zawsze chciałam zrobić gofry o takiej konsystencji oczywiście bez żadnych dziwnych dodatków. Za każdym razem staram się je zrobić inaczej.
Gofry nad morzem … kto ich nie wspomina! Dzisiejsze gofry różnią się przede wszystkim tym, że są na oleju. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica. W poprzedni weekend Andrzej Polan w DDTVN przedstawiał przepis na idealne gofry, niczym z budki znad morza:) Postanowiłam to sprawdzić,.
Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. By zrobić pyszne, chrupiące gofry bez wątpienia niezbędna jest do tego dobra gofrownica (im wyższa moc, tym oczywiście lepiej).
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Odwiedź wpis aby zdobyć więcej informacji. Do góry strony: przepis na gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.