wtorek, 14 kwietnia 2015

Przepis leczo

Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.

Szczególnie latem leczo klasyczne jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Kiełbasę w leczo można też zastąpić parówkami lub też kawałkami wędzonego boczku. Zobacz, jak zrobić leczo.


Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Leczo - danie proste i smaczne. Niektórzy lubią dodać do lecza. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo.


Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny.

Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Pachnie papryką słodką i wędzoną, jest bezglutenowe, lekkostrawne i wegetariańskie. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania.


To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Przepis na tradycyjne leczo od Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. LECZO Z MAKARONEM Wpadłam na pomysł, że podać leczo z makaronem, takie proste domowe.


Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii. Przepis jest prosty, nie ma w nim żadnych kombinacji i zbędnych składników.


Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem.

Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza.


Sprawdzone przepisy na leczo. Znajdź przepis na leczo w Ugotuj. To najtrudniejszy quiz o rybach, jaki kiedykolwiek zrobisz. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.


Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty