czwartek, 16 kwietnia 2015

Gofry z cukrem pudrem

W walce między sercem, a mózgiem zwycięża w końcu żołądek - Stanisław Jerzy Lec. Chrupiące gofry z cukrem pudrem Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Na końcu dodajemy ubite wcześniej białka i delikatnie mieszamy łyżką.


Ciasto pieczemy kilka minut w rozgrzanej gofrownicy do. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sól razem mieszamy.

W osobnej misce łączymy mleko, olej i jajka. Następnie masę jajeczną dodajemy do wymieszanych suchych składników i dokładnie wszystko razem łączymy. Ciasto wylewamy porcjami do nagrzanej gofrownicy i pieczemy na złocisty. Pyszne, nie za slodkie, mieciutkie drozdzowe zawijaski.


Przepis na dosc duzych sztuk. Gofry z cukrem pudrem Gofry, uwielbiane przez najmłodszych, wspomnienie z dzieciństwa. Jedni na koloniach nad morzem kupowali lody kręcone czy pierwszą srebrną biżuterię, inni za kieszonkowe od rodziców właśnie gofry z dużą ilością bitej śmietany.


Ja wracałam zawsze z nowymi pierścionkami, nie ważne, że były za duże.

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Przygotuj chrupiące gofry z cukrem pudrem. Oddzielić białka od żółtek. Razem utrzeć na puszystą masę.


Wówczas nie przerywając ucierania wlać mleko. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Pyszne, chrupiące gofry… z cukrem pudrem, bitą śmietaną czy owocami. Kupione w „budce” lub zrobione własnoręcznie w domu.


Gofry kojarzą się z latem i smakiem dzieciństwa. Ale ile ta słodka przyjemność kosztuje naszą talię? Sprawdź, ile kalorii mają gofry. Ostatnio na blogu podawałam Wam przepis na gofry czekoladowe, który to przypadły Wam do gustu. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na gofry blondi, tj.


Gofry robię bardzo często na śniadania i przygotowuję je na chyba. Dziś serwujemy najlepsze gofry w mieście! Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.

Idealny pomysł na pyszne śniadanie dla dzieci i dorosłych! Gofry to rodzaj chrupiącego wafla spożywanego na gorąco, zwykle ze śmietaną, konfiturami lub owocami oraz cukrem pudrem. Gofry to przysmak, który kojarzy się szczególnie z latem, wakacjami, odpoczynkiem nad morzem. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.


Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.


Następnie ubij białko na sztywno i wymieszaj z wcześniej przygotowanym ciastem. Gofry piecz w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy, do osiągnięcia pożądanego koloru (ok 5-min.). Zapisz przepis w ulubionych. Grzegorz posiada też inne przepisy. Gofry podaje głównie z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną i owocami.


Pyszne są lekkie gofry, delikatne i chrupiące! Ciasto na gofry można przygotować w domu na kilka sposobów. Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często.


Wielkim plusem tego urządzenia są wymienne płyty - jedno urządzenia, a robi za trzy różne :) Wiele osób pewnie narzeka na brak miejsca w kuchni i szuka właśnie takich rozwiązań by jednym urządzeniem zastąpić kilka :) Gofry bardzo ładnie się upiekły i wyszły bardzo smaczne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty