poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Bardzo dobre serniki

Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wsadzić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mi też nie ale jest bardzo dobry #128513;. Chciałabym podziękować Paniom za przepis na pyszny sernik i przekazać każdemu, kto ma wątpliwości co do swoich umiejętności w pieczeniu ciast- tak jak ja, że naprawdę warto spróbować.


Upiekłam dzisiaj pierwszy raz w życiu sernik- REWELACJA. Pieczony za długo będzie suchy. Piekę na drugim poziomie licząc od dołu. Bardzo dobry sernik – bez spodu, bo spód w serniku uznaję od jakiegoś czasu za niepotrzebny dodatek, odbiera mi przyjemność skupienia się na sernikowej treści. Masa serowa jest zwarta, bardzo konkretna, gęsta, przygotowana jak w sernikach nowojorskich.


Wspaniałe kruche ciasto na spó oraz piana na górę wspaniale uzupełnia sernik: CIASTO KRUCHE (3-2-1) - 3g. Jak dysponujecie mikserem to samo przygotowanie zajmuje jakieś minut a resztę to. Sernik nie musi być skomplikowany.


SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej.


Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu. Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami. Zrobiłam ten sernik i wyszedł naprawdę bardzo smaczny, polecam! Zamiast olejku dodałam cukier wanilinowy. Jest pyszny i czesto kroluje na moim stole.


Przepis otrzymalam od mojej kuzynki. Goraco zachecam do skorzystania z tego przepisu. Dziś przedstawiamy najprostszy chyba przepis na ten popularny w wypiek. By wszystko poszło jak należy, nie należy ignorować żadnego z punktów, a sernikowy sukces gwarantowany:) – najlepiej robić sernik z tradycyjnego, tłustego, białego sera, trzykrotnie zmielonego w maszynce lub malakserze. To bardzo dobra konsystencja całej masy.


Jeśli są w niej grudki jeszcze przed upieczeniem, można całość ujednolicić w blenderze lub przetrzeć przez sito i dopiero tak przygotowaną masę wlewać do tortownicy. Domowy sernik wiedeński czy królewski powinien być odpowiednio puszysty i mokry. Jak zatem upiec pyszny sernik, żeby nie opadł, nie popękał, miał odpowiednią konsystencję i smak?


Super przepis, sprawdza sie znakomicie. Poczatkowo mialam obawy gdyz nigdy nie spotkalam sie z takim sposobem pieczenia sernika choc juz wiele razy pieklam serniki i zawsze mi wychodzily choc faktycznie czasem opadaly (ale nie zawsze wiec nie wiem od czego to zalezy moze od wilgotnosci sera;))ten nie opada i jest puszysty a zamiast ciasta na spod ukladam herbatniki - tak. Dodane przez mufinka w: Tylko o kuchni.


Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta. Faktycznie, złota rosa to rodzaj sernika, który raczej nie opada. Kiedyś często piekłam ten sernik ( wg podobnego przepisu ). Z nim, faktycznie, nie ma problemu. W dobrym serniku nie może również zabraknąć masła. Sprawia ono, że masa serowa jest przede wszystkim bardziej kremowa i nie kruszy się.


Zwykle większą jego ilość trzeba zastosować, gdy korzystamy z mniej tłustych twarogów lub serków. Ten sernik jest prosty, szybki, bardzo łatwy, a jego sekret polega na tym, że nie używamy miksera przy jego robieniu, a do zrobienia używamy najlepszych składników – bardzo dobrego sera, świetnego masła i wiejskich jajek. Najlepszy sernik na świecie – podano do stołu! Jest bardzo kremowy, delikatnie cytrynowy i waniliowy, z dużą ilością jagód.


Wygląda fantastycznie i nie można mu się oprzeć. W przygotowaniu jest prosty i szybki. Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę.


Bardzo dobre serniki

Powiem szczerze że ten sernik nie był dla mnie nic gorszy od zwykłego krakowskiego o standardowej zawartości składników i dobrych kilkakrotnie wyższych kalorii. A jeśli ktoś nawet nie ma czym zmielić sera – kilka minut ubijać tłuczkiem do ziemniaków. Lista przepisów na sernik bardzo dobry z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Bardzo dziękuję za przepis który wykorzystam w sobotę. Pawle mam pytanie do Ciecie odnośnie ubijania białek , mówisz tu w przepisie że białka z lodówki schłodzone lepiej się ubijają …. Dziękuję życząc Wesołych Świąt. Robię mnóstwo serników, bo sernik to moje ulubione ciasto.


Bardzo dobre serniki

Nie było jeszcze takiego, który by mi nie smakował, nie każdy przepis na sernik publikuję na blogu, bo mam odnośnie nich duże wymagania. Jest miękki, puszysty, rośnie wysoki i nie opada.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty