poniedziałek, 7 grudnia 2015

Dobry przepis na gofry jak z budki

Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni! CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Bardzo dobry przepis – szybko się robi a efekt fantastyczny. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Jak zrobić gofry - przepis i film. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. Przepisy, jak zrobić - Smaker.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Pewnie wielu z Was poszukiwalo dobrego przepisu na gofry. Te ktore robie wychodza chyba nawet lepsze!


Prosty przepis na gofry z bitą śmietaną jest bardzo podobny do receptury naleśników. Dodatek proszku do pieczenia oraz ubicie białek sprawią, że ciasto będzie bardziej puszyste. Najpopularniejsze gofry z bitą śmietaną i owocami, np. Przemiła pani przygotowująca te przysmaki bez problemu podała mi przepis, którym się z Tobą chcę podzielić.


Jest wypróbowany po wielokroć, gofry udają się nawet w takiej gofrownicy jak moja (czyli najtańszej z supermarketu). Przy okazji zapytajaką masz w domu gofrownicę i czy ją polecasz? Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica.


A Ty z czym najbardziej lubisz gofry? Zaglądam szybciutko i szukam tu u Ciebie, przepis genialny, gofry pyszne :) Pół porcji dla nas wystarczające :) Ląduje do ulubionych, bo ciężko o dobry przepis na gofry. Te które robię wychodzą chyba nawet lepsze! Doskonale smakują także gofry pełnoziarniste, gofry piernikowe czy też gofry o smaku pizzy.


Sprawę ułatwia fakt, że przygotowanie ciasta na gofry jest banalnie proste. Wystarczy mieć w zasięgu ręki. Bardzo fajny przepis, gofry wyszły bardzo dobre. Jednak to kolejny przepis, który wypróbowałam i dalej nie znalazłam tego czego szukam.


Brakuje mi tego smaku „jak z budki”, gofrów nieco cięższych, bardziej ubitych. Może kiedyś :) W każdym razie te są naprawdę dobre. Następny na chrupiące: Lekkie jak piorko, pyszne z bita smietana i owocami szklanki maki. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu.


Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Jaki jest przepis na gofry?


Wartościowe składniki tej przekąski zapewnią zarówno dzieciom, jak i dorosłym odpowiednią dawkę energii na cały dzień. Masa powinna mieć podobną konsystencję jak na naleśniki, choć ma być nieco bardziej gęsta. Jak przygotować ciasto na gofry chrupiące jak z budki? Aby uzyskać gofry chrupiące, a zarazem lekkie, ciasto na nie powinno być nieco gęstsze od tego na naleśniki.


Wypróbowywałam wszelkie przepisy (w tym te z dopiskami „najlepsze”, „jak z budki”) i za nic w świecie gofry nie chciały wyjść idealnie chrupiące, takie jakie znałam z domu czy z nadmorskich kawiarni, a z racji tego, że mój rodzinny dom znajduje się nieopodal takich miejscowości jak Mielno czy Kołobrzeg, to w sprawach. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Wykonać jak kakaowe zastępując kakao sokiem z cytryny i zmniejszając nieco ilość wody.


Pamiętam, jak byłam w ciąży z Antkiem i miałam kosmiczne zachcianki. W ostatnim trymestrze nie koniecznie były one pożywne i zdrowe. Podawać z cukrem pudrem. Wstyd się przyznać, ale moim ulubionym przysmakiem był kebab z budki i gofry z bitą śmietaną.


Jadłam je bez opamiętania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty