czwartek, 10 grudnia 2015

Moje wypieki gofry chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Uwielbiam gofry, moja rodzina uwielbia gofry, tak samo moje siostry i wiele osób, które znam.


Zrobienie idealnych jest bardzo trudne. Moje poszukiwania dobrego przepisu trwały bardzo długo.

Gofry bananowe chrupiące Te gofry bananowe na cieście drożdżowym zasmakują i dużym i małym – możecie mi wierzyć #128578; Dzięki drożdżowemu ciastu są lekkie, a jednocześnie chrupiące, a banany nadają im niecodziennego smaku i naturalnej słodyczy (co prawda dodałam też do ciasta trochę cukru, ale możecie z niego zrezygnować). Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Subskrybujcie kanał na YT, klikając tutaj:. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.


Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać.

Gofry biszkoptowe to nic innego jak biszkopt z gofrownicy. Ciasto biszkoptowe jest bardzo puszyste i delikatne, a gofry wychodzą mocno chrupiące. Zaraz po usmażeniu są delikatne, ale pozostawione na chwilę na kratce kuchennej robią się bardzo chrupiące.


Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Stylowa Kuchnia do Gofry. Są proste i łatwe do przygotowania. Bardzo smaczne same lub z dowolnym dodatkiem.


W związku z tym, że od kilku miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką super gofrownicy testuję różnego rodzaju przepisy. Przepis na gofry na maślance. Piszę, że szczęśliwą, bo gofry wychodzą rewelacyjnie!


Oprócz słodkich wersji robię też wytrawne, np. Przyznam, że miałam sporo wątpliwości, bo przecież powszechna opinia mówi, że “te trzy w jednym to zło”, że tosty blade, gofry do niczego, i ogólnie tylko na dnie szafy dobrze się prezentują. Postanowiłam zaryzykować. Gofry robię na wiele możliwych sposobów, w różnych kombinacjach smakowych.


Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).

PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Kojarzą się z wakacjami nad morzem. Czy ktoś wyobraża sobie wakacje bez gofrów?


Wakacje nad morzem czy jeziorem, słońce, długie spacery i gofry po drodze #128578; Gofry idealnie smakują z letnimi lub jesiennymi owocami. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Chrupiące gofry bezglutenowe świetnie smakują też z samymi owocami, domowym dżemem i masłem orzechowym, polewą czekoladową lub syropem klonowym. Bezglutenowe gofry są idealne na deser lub niespieszne, weekendowe śniadanie we dwoje. Szalejcie z dodatkami i twórzcie swoje ulubione, gofrowe kombinacje bez wyrzutów sumienia. U nas znajdziecie najlepsze przepisy kulinarne, przepisy na ciasta czy też słodkie przepisy.


Gofry wyszły wspaniałe w smaku, naprawdę pyszne. Pozostały chrupiące, ponieważ zostawiłam je na kratce a nie ułożyłam na talerzu. Potem schowałam je do pojemnika plastikowego i zamknęłam, na drugi dzień były mniej chrupiące, ale nie zrobiły się gumowate.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty