Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Gofry podawac z ulubionymi dodatkami. Ja dodam że te gofry zawsze mi wychodzą, gdyż próbowała robić wiele razy je wcześniej z innych przepisów to nigdy mi nie wychodziły ja ten przepis zmodyfikowałam, dodam też że moja gofrownica jest stara i jednak ma tylko te nędzne 700W. Durszlak Cynamonowe gofry prosto z gofrownicy Severin.
Z góry dziękuję za pomoc wszystkim życzliwym.
A nie da się zjeść wszystkich naraz. Będę próbować dalej, w każdym razie dzięki. Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-gofrów min łatwe tanie.
Prosty przepis na gofry pyszny i sprawdzony przepis. Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.
Apetyt na gofry dopada mnie często późnym wieczorem, wtedy z szafki wyciągam gofrownicę i piekę chociażby z połowy porcji, tylko dla nas, na zabicie łakomstwa.
Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Unikalna Profesjonalna Belgijska gofrownica. Niepowtarzalny kształt gofrów sprawi, że będą jeszcze pyszniejsze. Dzięki takiemu zestawowi za każdym razem przygotujesz idealne gofry.
Specjalny kształt płyty grzewczej to. Nasza strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych, reklamowych i funkcjonalnych. Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
Robiłam z cukinią, czyli składniki przepisu X pół na pół mąka orkiszowa i pszenna, ziemniaki i cukinia starta na małych oczkach tarki jarzynówki. Dodałam posiekaną natkę i koperek, odrobinę majeranku i pieprzu. Próbowałam juz wielokrotnie robić gofry, ale zawsze było cos nie tak. Te z Pani przepisu wyszły mi za pierwszym razem. Nie mam profesjonalnej gofrownicy a opiekacz Philips 3wz wymiennymi wkładami o dość dużej mocy 100Wat.
Jesli wiecie to napiszcie;) z gory dzieki. A jeśli gofrownica jest słabsza,700W to trzeba dłużej je piec.
I dobrze jest na chwilę uchylić gofrownicę,tak jak napisała Jusstyna. Ja nie stawiam na pion gofrów ale pojedynczo rozkładam na kratce by ostygły. Domowe gofry to świetny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy.
Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą. W przeciwieństwie do gotowych, paczkowanych gofrów, które możemy kupić w każdym supermarkecie, przysmaki przygotowane za pomocą gofrowic są o wiele smaczniejsze oraz bardziej chrupiące. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. AMPERLUX Sklep elektryczny AGD RTV Internet Multimedia. Później, po powrocie do domu, wraz z końcem wakacji, marzyłam o tym, żeby na przedmieściach Wrocławia otwarto budkę z goframi. Blaupunkt gofrownica 700W.
Mój ulubiony rarytas sprzedawano wówczas, niestety, tylko w centrum miasta. Zobaczcie jak zrobić gofry domowe jak z budki nad morzem i wywołać uśmiech na niejednej, małej lub dużej buzi :). Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta.
Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Omlet z gofrownicy to prawdziwa petarda, jest niesamowity!
Do masy jajecznej standardowo dodajemy sól i pieprz oraz odrobinę mleka. Mieszamy z dodatkami i wylewamy na rozgrzaną oraz posmarowaną obficie tłuszczem gofrownicę. Masę nakładamy tylko do rantu gofrownicy, a mimo to w niewiarygodny sposób urośnie. Rozdrobnić banana w mikserze, a następnie dodać jajko oraz masło i dokładnie zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia i smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy.
Quinoa jest bardzo zdrowym i dietetycznym pseudozbożem. Mąkę z niej można przygotować samodzielnie, mieląc ją w młynku, lub kupić. Po upieczeniu ostudź je na kratce. Tak przygotowane gofry będą delikatne i puszyste. Dodatki: śmietanę ubij z cukrem pudrem za pomocą miksera.
Na schłodzone gofry wyłóż pokrojone owoce, a na nie ubitą śmietanę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.