wtorek, 5 maja 2015

Wytrawne gofry przepis

W ten sposób możesz podawać gofry ze szpinakiem i łososiem. Tosty – przygotujesz je z łatwością z pikantnych wafli. Przełóż je szynką, serem żółtym i innymi dodatkami, a następnie zapiecz. Wytrawne gofry to niecodzienna przekąska, która znajdzie wiele zastosowań.


Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.

Przepis na puyszne wytrawne słone gofry, idealne na śniadanie lub koilację z dodatkiem słonych dodatków czy jajka. Kto się pisze na takie życie? Gofry na śniadanie, obiad i kolacje. Mówi się, że nie samym słodkim człowiek żyje (ja tam parę dni bym wyżyła), dlatego przygotowałam przepis na fit gofry wytrawne. Zakochacie się równie mocno jak w słodkiej, jaglano-bananowej wersji!


Następnie dosypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy ( suszona cebula, soli, proszku do pieczenia, czosnku, pieprzu, kurkumy i curry) i ponownie miksujemy. Ten znany wszystkim przysmak możemy jednak wykonać w zupełnie inny sposób. Oto przepis na zaskakujące, wytrawne gofry, do których mąkę przygotujemy z płatków owsianych górskich.

Dzisiejszy przepis powstał na Wasze życzenie. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Robię go od lat i zawsze jest dobry. GOFRY WYTRAWNE GRYCZANE – kto powiedział, że gofry trzeba jeść na słodko? Dzisiaj mam dla Was pyszne wytrawne i zdrowsze gofry #128578;. Chcesz odstawić mąkę pszenną ? A chleb bez glutenu nie bardzo Ci smakuje ? Znów gofry, ale tym razem wytrawne! Na słono, ze słonymi dodatkami.


Pachną tak, że aż na samą myśl robię się głodna, a że po gofrach zostały tylko wspomnienia, to dzielę się z Wami przepisem i może w weekend wszyscy je zrobimy? Całkiem niedawno podałam Wam przepis na gofry jak z budki nad morzem a także łaciate gofry. Dziś przedstawiam Wam przepis na gofry w wersji wytrawnej z szynką i serem. Wyszły przepyszne, podobnie jak te na słodko tak i te wytrawne są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Jest to fajny sposób na gofry, które po upieczeniu są puszyste i chrupiące.


To tyle o gofrach na słodko.

A co powiecie na gofry wytrawne. Lubię przyrządzać przekąski dekorując małe gofry w kształcie serca wędzonym łososiem. Szałem są gofry brokułowe, które również nie zawierają mąki.


Było na słodko to teraz przyszła kolej na wytrawne gofry, które mogą być idealnym dodatkiem do śniadania lub innego posiłku. A jak to u mnie bywa – przygotowanie i przepis są banalnie proste. Sami zobaczcie i koniecznie ich spróbujcie. Domowe gofry nie mają sobie równych!


Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Sięgam wtedy po nowe przepisy i chętnie eksperymentuję. Tym razem postawiłam na gofry.


Bitą śmietanę i owoce zamieniłam na wytrawne dodatki. Do tradycyjnego ciasta dodałam starty ser cheddar, przyprawiłam solą i pieprzem, a po upieczeniu chrupiące gofry wzbogaciłam o rukolę i jajko w koszulce. Przedstawiamy przepis na zaskakujące, wytrawne gofry, do których mąkę przygotujemy z płatków owsianych górskich.


Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja. Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry bezglutenowe wytrawne. Dziś chciałam pokazać przepis na pyszne i proste gofry na słono, które ostatnio robiłam w DDTVN. Ciasto jest z dodatkiem cukinii i pomidorów suszonych, a na wierzch wystarczy ulubiony serek.


Przepis na gofry domowe w słodkim wydaniu jest bardzo popularny, warto jednak wypróbować również przepis na gofry wytrawne. Receptura zasadniczo nie różni się od podanej powyżej. Tam popularna jest wersja na słodko, z bitą śmietaną i owocami.


Dziś poznaj przepis na gofry wytrawne, lekko słone i ziołowe, z jajkiem sadzonym i guacamole. Piękne, aromatyczne, a do tego przepyszne i rozpływające się w ustach. Jako, że pierwszy raz jadłam takie zestawienie od razu poprosiłam o przepis i musiałam się nim z Wami podzielić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty