środa, 27 maja 2015

Gofry masło

Na koniec dodajemy stopniowo mleko i rozpuszczone przestudzone masło. Dzięki temu ostatniemu nasze gofry będą chrupiące. Gotową masę wylewamy łyżką wazową na gofrownicę i pieczemy pyszne.


To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi!

Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Gofry są kruche i chrupiące. Dzisiaj spróbowaliśmy znowu i bingo.


Robiłam z mąki pszennej tortowej 4(szklanki) do tego dodałam mąkę krupczatkę (szklanki) - bo niestety nie miałam więcej pszennej tortowej, ale i tak wyszły idealnie. Ryż z jabłkami – pyszna, lekka i zdrowa potrawa na lato – mieszanina jabłek i cynamonu wielu osobom kojarzy się z wakacjami i latem. W letnie, gorące dni potrawa ta może stanowić danie główne.


Zobacz opis i cenę produktu, skorzystaj z dostępnych rabatów i niskich cen apteki online!

Teraz dodaj wystudzone masło. Zmiksuj tak, aby ciasto na gofry nie miało grudek. Delikatnie wmieszaj je do ciasta na gofry belgijskie, odstaw na minut w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować.


Rozgrzej gofrownicę, piecz w niej gofry przez 3-minut, aż będą złociste. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Wymieszaj dokładnie mleko, żółtka i stopione masło.


Wlej tę mieszaninę do suchych składników i wymieszaj (mieszaj od środka wgłębienia na zewnątrz). Nalej porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz, aż gofry będą gotowe. Białka ubij na miękką pianę, a następnie dodaj je do ciasta.


Zobacz inne Kremy i masła do ciała, najtańsze i najlepsze oferty, opinie. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.

Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przekąski pomysł na masło. Niestety gofry, mimo dokładnego trzymania się przepisu, wyszły gumowe. Nie są złe, ale daleko im do pysznych, chrupiących gofrów.


Piekłam je i tak dłużej niż w przepisie, bo po 3-minutach wyglądały jeszcze na niedopieczone. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier puder lub ekstrakt. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodaj pojedynczo jajka i krótko zmiksuj (nie przejmuj się jeśli masa się zwarzy).


Dodaj porcjami mąkę na zmianę z mlekiem - zmiksuj. Smaż gofry w mocno rozgrzanej gofrownicy. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Jaki jest przepis na gofry? Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Durszlak - gofry przepis masło. Do suchych składników dodaj namoczone i odcedzone daktyle, masło orzechowe, mleko, olej oraz żółtka.


Za pomocą blendera zmiksuj składniki na jednolitą masę. W drugiej misce ubij na sztywno białka wraz ze szczyptą soli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty