środa, 20 maja 2015

Przepis na gofry puszyste i chrupiące

Przepis na gofry puszyste i chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-). Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może przynieść nowe smaki, ponieważ wiele zależy od dodatków.


Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.


Przepis na gofry puszyste i chrupiące

Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać.


Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Dziękuję za przepis Pani gofry to mistrzostwo. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Dzisiaj podzielę się swoim sprawdzonym przepisem, który serdecznie polecam :) PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Jak zrobić gofry - przepis i film. Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.


Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Delikatnie mieszamy i pieczemy gofry. Jeżeli się chce, aby były chrupiące nie należy kłaść gorących gfrów jeden na drugi, ale ja tak zawsze robię i mimo wszystko są smaczne tylko nie. Resztę składników połączyć ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę.


Gofry są delikatne w smaku. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. Bardzo lekkie, z chrupiącą skórką. Nieprzesadnie słodkie, bo jeśli ktoś lubi słodycze, to sobie na nie nałożyć górę bitej śmietany i polać frużeliną bądź zasypać na biało. Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obia podwieczorek i kolację!


Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :). Przepisy na chrupiące i puszyste gofry w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na chrupiące i puszyste gofry. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry.


Przepis na gofry puszyste i chrupiące

Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Poznaj słodką tajemnicę. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry puszyste lekkie i chrupiące. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.


Lista przepisów na puszyste gofry z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Baaaardzo smaczna propozycja na kolorowe podwieczorki nie tylko dla dzieci :) Przepis znaleziony na blogu Ósmy kolor tęczy - Pole Zobacz więcej.


Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Wracając jednak do gofrów. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Wyniki wyszukiwania dla gofry puszyste i chrupiące pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. W końcu przepis na gofry, które wychodzą mi chrupiące!


Nawet te Michaela Roux nie chrupały w mojej gofrownicy. Tutaj po przeczytaniu komentarzy i bazując na tym przepisie zrobiłam z połowy przepisu (wyszło mi dużych), z czego szklanką płynu były pół na pół mleko z wodą gazowaną. Dobra, pozostając w ciepłym klimacie, ale zbaczając w przyjemniejszą stronę, podrzucam przepis na gofry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty