Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-). Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Pyszne z bitą śmietaną i owocami, idealne na deser! CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. To idealny pomysł na pożywne. Jak zrobić ciasto na gofry?
Czasami po przebudzeniu pojawia się ochota na coś smacznego i chrupiącego, dzięki czemu zwiększy się energia na cały dzień. W takiej sytuacji wiele osób zadaje sobie pytanie, jak się robi gofry w domowym zaciszu. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42.
Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry. Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?
Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Domowe gofry nie mają sobie równych!
Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Niezależnie od tego, jak piękne i chrupiące udawały się tosty, jakie śliczne prążki od rusztu przypiekały się na tortillach, najważniejszym sprawdzianem wciąż było upieczenie gofra idealnego, bo jak upiecze gofry, to poradzi sobie ze wszystkim!
Zabrałam się więc za kolejną porcję. Ważne, żeby wyłożyć gofry na kratkę, a nie na blachę – da to ujście wilgoci – gofry nie zaparują i nie zrobią się gumowe, a ja mogę spokojnie piec następną porcję ciasta. Oddzielamy żółtka od białek. Następnie wlewamy mleko, wodę, wsypujemy przesiany z mąką proszek do pieczenia, ucieramy do połączenia składników. Na koniec dodajemy olej i całość miksujemy (około min).
Kuanan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchenne-czarymary. Wychodza jednak chrupiace i pyszne, tylko musze dlugo je piec. Moze to komus pomoze, co napisze, kilka razy w czasie pieczenia otwieram gofrownice, zeby para wyszla. Na drugi dzien (bo nie jestem w stanie zjesc wszystkich na raz, a maz nie ma tym razem ochoty) nagrzewam gofrownice i na chwile wkladam gofry do niej. Niżej znajdziecie wskazówki jak zrobić gofry.
Sami spróbujcie i komentujcie ! Można je jeść np: z dżemem, bitą śmietaną i owocami, cukrem pudrem. Rzeczy, których potrzebujesz jajka, kg. Ucieszą małych i dużych. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie.
Chrupiace gofry smakuja jak te, ktore pamietam z dziecinstwa- kupowalam je w malej cukierni, po drodze ze szkoly. Twoje przepisy sa niezawodne ,korzystalam z nich juz wczesniej czytajac Twojego bloga. Doskonale nadają się na śniadanie, podwieczorek czy kolację.
Dodaj do nich owoce, syrop lub czekoladę, a z pewnością każdemu będą smakowały. Często na wierzch dodaję też świeże owoce takie jak kiwi, które jeszcze bardziej podkręcają walory smakowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.