poniedziałek, 29 października 2018

Przepis na idealne gofry

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Moje pierwsze gofry i wyszly naprawde super. Na poczatku wydawalo mi sie, ze ciasto jest troche za rzadkie, ale wyszly ok.

Z moja MPM Gofrownica MGO-metoda prob i bledow nastawiam moc na maximum i pieke minut (zalecenia producenta minut) - no i wychodza idealnie chrupiace gofry. Już jakiś czas temu (przygotowując przepis na wytrawne gofry z cheddarem i boczkiem- LINK TU) zdradziłam Wam mój sposób na uzyskanie idealnie chrupiących gofrów. Tym magicznym trikiem jest połączenie klasycznie używanej do wypieku gofrów mąki pszennej z … mąką z ciecierzycy. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów.


Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe.

Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką. Jak zrobić idealne gofry (bezglutenowe). W pierwszej części wpisu kilka słów o tym, jak zrobić idealne gofry na mące bez glutenu. A w drugiej – przepis na wspaniałe lekkie gofry na mleku kokosowym, z korzenną żurawiną i chrupkimi pistacjami (całość bez dodatku cukru). Przepis na idealnie chrupiące gofry przygotowane w domowej gofrownicy, który spełnił moje wymagania.


Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Warto zatem przygotowywać je samemu w domu – szczególnie, że nie jest to zbyt pracochłonne.


Sekretem dobrych gofrów jest przepis na ciasto, a zatePanie i Panowie przedstawiamy gofry idealne. Podstawą ciasta na gofry są jajka, mąka, cukier, mleko i tłuszcz. Niesamowicie chrupiące, a zarazem lekkie i delikatne – a jj, na samo wspomnienie cieknie ślinka.


Długo szukałam idealnego przepisu na te gofry, które mogłyby konkurować z tymi z profesjonalnych budek – i znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Gofry świetnie smakować będą w towarzystwie bitej śmietany i owoców (malin, jagó borówek, truskawek, kiwi lub własnych owocowych wariacji), jak również z kolorową posypką czy cukrem pudrem.


Idealnie pasuje też dżem, sos czekoladowy lub toffi i wszelkiego rodzaju owocowe syropy.

Ta opcja jest zdecydowanie mniej popularna, jednak. Gofry piec przez 2-minut, aż staną się rumiane. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy, więc bywa, że może to zająć jeszcze dłużej.


Gofry należy studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gofry posmarować tapenadą, ułożyć na nich szpinak, szynkę oraz pomidorki i przykryć kolejną warstwą gofrów.


Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką. Nie ma chyba lepszego połączenia niż chrupiące gofry, bita śmietana i truskawki. This feature is not available right now.


Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Ucieszą małych i dużych. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Apetyt na gofry dopada mnie często późnym wieczorem, wtedy z szafki wyciągam gofrownicę i piekę chociażby z połowy porcji, tylko dla nas, na zabicie łakomstwa.


Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu. Najpierw, tytułem wstępu, kilka słów o tym, jak zrobić idealne gofry na mące bez glutenu. Tydzień temu pisałam Wam o śniadaniowych placuszkach i sposobach na ich szybkie oraz proste smażenie. W tekście, pod podanymi linkami, znajdziecie przepisy na gofry na słodko oraz w wersji wytrawnej.


Dodane przez anjaw: Tylko o kuchni. Witam Was, Mam pytanie, od dłuższego czasu szukam przepisu na dobre gofry, tzn. Nie wiem, od czego to zależy, wypróbowałam już kilkanaście przepisów i to ciągle nie jest to. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty.


To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty