środa, 10 października 2018

Idealne naleśniki do krokietów

Zestresowany tato, chyba za późno przychodzę z odpowiedzią, ale wydaje mi się, że szóstka dzieciaków naje się naleśnikami z tych proporcji, bo wychodzi z tego ciasta około sporych sztuk. Wiele zależy do tego, co zawiniesz w te naleśniki #128578; Do ciasta można dodawać piwo, ale polecam tak robić, kiedy planujesz wytrawny farsz. Jednak zapragnęłam mieć takie naleśniki, które będą trochę mniej miękkie i bez skrępowania będę mogła do nich nałożyć trochę więcej farszu - bo któż z nas nie lubi napakowanych krokietów? Ten przepis jest idealny, ciasto jest miękkie, ale wytrzymałe i nie pęka przy zawijaniu z farszem. Dziś naleśniki, które idealnie nadają się do krokietów.


Są delikatne, ale nie przerywają się w trakcie zawijania.

Dzielę się przepisem na krokiety, w zasadzie na ciasto naleśnikowe. Jakie byśmy nie usmażyli ,cienkie czy grube placki zawsze wychodzą idealnie elastyczne. Nie pękają przy zawijaniu i nie rozpadają się po zawinięciu. Rodzaje farszu Kolejnym ważnym elementem jest nadzienie do krokietów.


W zależności od użytych składników możemy otrzymać gęste, treściwe wnętrze, jak i lżejsze, które będzie idealnym rozwiązaniem na obiad podczas upałów. Klasyczne krokiety z mięsem przygotowywane są na bazie mieszanki drobiu, wołowiny lub wieprzowiny. Nie, proszę pani, to nie jest idealny przepis na naleśniki. Mierny, w najlepszym przypadku.


Dzisiejszy wpis nie tyle dotyczy pomysłu na posiłek ile jest wskazówką jak zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.

Większość osób które robi krokiety ma ten sam problem, a mianowicie że placki podczas zwijania pękają. JESLI ZOSTALY CI ZIEMNIAKI Z OBIADU I NIE WIESZ CO Z NIMI ZROBIC, ZROB TE NALESNIKI. DELIKATNE, ELASTYCZNE NALESNIKI ZIEMNIACZANE.


IDEALNE DO WYPELNIANIA FARSZEM. PRZEPIS NA NLESNIKOW O. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Po długiej letniej przerwie wracam do Was z pomysłem na pyszny jesienny posiłek. Nie przerywając ubijania dodajemy mleko oraz wodę.


Przepis: Idealne naleśniki do krokietów. Usmażyć dobre naleśniki to już nie tylko sztuka, ale także umiejętności kulinarne. Grzechem podstawowym jest smażenie za grubych placków oraz smażenie bez żadnego tłuszczu. Dodawanie proszku do pieczenia, gdzie można go po prostu zastąpić wodą gazowaną.


Powinny być cienkie, złociste i lekko chrupiące na brzegu. Jeśli wolicie naleśniki cienkie dodajcie więcej wody, jeśli jesteście fanami tych grubszych, nie szczędźcie mąki. Zrobisz je dosłownie w kilka minut, dlatego ten przepis idealnie nadaje się na ekspresowy obiad.


Ich smak zachwyci dosłownie wszystkich Twoich domowników – zarówno tych starszych, jak i tych najmłodszych. Naleśniki do krokietów-cieniutkie Bardzo cienkie,szybko się smażą. Składniki wymieszać dokładnie trzepaczką.


Idealne naleśniki są delikatne i sprężyste, nieco podrumienione.

Ciasto odstawić do lodówki na minut. Takie, które można podawać zarówno z serem i owocami, słodkim dżemem czy konfiturą, jak i wytrawnymi dodatkami takimi. To mój ulubiony, sprawdzony przepis na ciasto naleśnikowe. To również uniwersalny przepis na naleśniki, bo sprawdzają się w wersji słodkiej, ale też wytrawnej – np.


Oczywiście trzeba będzie zrobić jeszcze farsz do krokietów. Najważniejsza to dodanie do naleśników czegoś gazowanego. Druga to obowiązkowe odpoczywanie ciasta. Ja dodałabym jeszcze dobrą patelnię – najlepiej specjalną, płaską do naleśników – sama przekonałam się, że wszelkie placki wychodzą z niej dużo lepsze.


Dzięki tym prostym sztuczkom naleśniki wychodzą idealne. Nalesniki do krokietów i nie tylko Jaja lekko roztrzepujemy. Make najlepiej jest przesiac przez sito, aby zapobiec wystapieniu grudek w ciescie.


Do duzej miski dodajemy wszystkie skladniki tj. Ubijamy calosc mikserem, do momentu polaczenia sie wszystkich skladników. Najlepsze naleśniki to te cienkie, elastyczne, ale chrupiące na brzegach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty