poniedziałek, 1 października 2018

Jak zrobić gofry jak z budki

Jak zrobić gofry jak z budki ? Domowe gofry – jak je zrobić? Warto zrobić je na deser dla dzieci i dorosłych. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry naprawdę jak z budki.


Teraz trzeba schować gofrownicę bo żyć nie dają :). Moje dzieci zachwycone i mąż też. Zresztą teraz też jej służy i jej goframi zajadają się teraz moje córki ja niestety nie potrafię zrobić tak dobrego ciasta jak mama.


Oddzielamy żółtka od białek.

Następnie wlewamy mleko, wodę, wsypujemy przesiany z mąką proszek do pieczenia, ucieramy do połączenia składników. Na koniec dodajemy olej i całość miksujemy (około min). Dodane przez ankaklak w: Tylko o kuchni. Pytałam kiedyś pani od gofrów jak je robi,że są takie chrupiące- inne niż domowe.


Okazało się ,że są one robione z gotowego proszku (gofry w proszku) tak jak lody włoskie w lodziarni- też z proszku. GOFRY NA SŁONO Obiecałam na obiad zrobić gofry, tylko, że jakoś nie do końca pasowała mi koncepcja zasłodzenia się jeszcze przed deserem. Nie myślcie, że nigdy nie przyszło mi do głowy pytanie dlacze Zobacz więcej.


Do ubijania najlepsza jest słodka i tłusta śmietanka. Najlepiej smakują gofry z bitą śmietaną i owocami. Mogą to być świeże jagody, borówki, truskawki lub dżemy czy konfitury. Czasami po przebudzeniu pojawia się ochota na coś smacznego i chrupiącego, dzięki czemu zwiększy się energia na cały dzień.


W takiej sytuacji wiele osób zadaje sobie pytanie, jak się robi gofry w domowym zaciszu. Jak przygotować ciasto na gofry chrupiące jak z budki? Aby uzyskać gofry chrupiące, a zarazem lekkie, ciasto na nie powinno być nieco gęstsze od tego na naleśniki. Przepis na gofry chrupiące jak z budki.


Wiecie jak takowe zrobić? Doskonale nadają się na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Dodaj do nich owoce, syrop lub czekoladę, a z pewnością każdemu będą smakowały.

Zarówno w Polsce jak i teraz w Anglii mieszkam blisko morza. Pamiętam jak zawsze jako dziecko, a nawet gdy dorosłam zawsze lubiłam jeść gofry kupowane w budkach nad morzem. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Jak w prosty sposób zrobić pyszne gofry w wersji na słodko – z bitą śmietaną i owocami?


A jak wersji na słono – z warzywami, szynką, serem, a nawet sadzonym jajkiem? Zobacz poradnik jak robić gofry w serwisie Spryciarze. Zastanawialiście się kiedyś jak zrobić gofry w domu? Jeśli tak to to jest filmik dla was! Wypróbowywałam wszelkie przepisy (w tym te z dopiskami „najlepsze”, „jak z budki”) i za nic w świecie gofry nie chciały wyjść idealnie chrupiące, takie jakie znałam z domu czy z nadmorskich kawiarni, a z racji tego, że mój rodzinny dom znajduje się nieopodal takich miejscowości jak Mielno czy Kołobrzeg, to w sprawach.


Dziś korzystając z wolnej niedzieli postanowiłam więc zaszaleć i zrobić po raz pierwszy gofry. Do tej pory jestem w szoku zrobiłam ciasta półtorej porcji a zdążyłam spróbować tylko jeden mały kwadracik. Chrupiące z wierzchu miękkie w środku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty