środa, 17 października 2018

Przepis rogaliki

Pyszne, puszyste, tradycyjne polskie ciasto drożdżowe na rogale. Pieczemy w temperaturze 2stopni ok minut. Wypróbuj też bułeczki drożdżowe cynamonowe i cytrynowe z wiśniami. Dodaj do książki kucharskiej.


Wyglądają wspaniale, ładnie pachną i nie są zbyt słodkie.

Nadają się jako dodatek do śniadania, są idealne do południowej herbaty lub kawy. Piekłam je z różnym nadzieniem, ale najbardziej smakowały mi z dżemem truskawkowym. Przepis na rogaliki krucho- drożdżowe. Dodane przez gosiaw: Tylko o kuchni.


We Francji croissant, czyli rogaliki, podawane są do każdego śniadania. Mogą być one maślane lub z nadzieniem czekoladowym. W Polsce, wybieramy najczęściej rogaliki z serem, z owocami, np.

Kruche rogaliki drożdżowe. Nadziewane powidłami lub czekoladą. Chrupiące rogaliki z nadzieniem z ciasta drożdżowego z masłem.


Spośród licznych przepisów na rogaliki drożdżowe jakie wypróbowałam, ten jest zdecydowanie najlepszy. Jestem pewna, że kto raz spróbuje je zrobić już nigdy nie sięgnie po inną recepturę. Rogaliki z ciasta krucho-drożdżowego.


Krążki ciasta podzielić na lub trójkątów. Na brzegu każdego dać trochę marmolady i zwinąć w stronę środka rozwałkowanego ciasta. Końce zawinąć tak, by powstał zgrabny rogalik.


Ułożyć na wysmarowanej masłem blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1st. C i upiec na złoty kolor. Gotowe rogaliki posypać cukrem.


Polecam ten przepis, jest naprawdę prosty a rogaliki są przepyszne! Musisz być zalogowany do serwisu Zamknij. Puszyste, delikatne i cudownie pachnące różą, o smaku jaki pamięta się z dzieciństwa.

Maślane rogaliki - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Szybkie rogaliki drożdżowe.


Bardzo prosty i szybki (bo bez wyrastania) przepis na pyszne, pulchne i kruche rogaliki drożdżowe. Najpierw zrób zaczyn – drożdże wymieszaj z cukrem, mlekiem oraz mąką i odstaw na bok, aby wyrósł. Zwróć przy tym uwagę, żeby mleko było ciepłe, ale nie gorące.


Wychodzą blachy rogalików). Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Dziękuję za fantastyczny przepis na idealne rogaliki! W smaku delikatne i puszyste, długo zachowują świeżość. Piekłam z nadzieniem z róży oraz z konfiturą z pomarańczy z lawendą, polecam z całego serca.


Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Ciasto:kg mąkikostka margarynycałe jajkałyżki kwaśnej śmietanydag drożdżyłyżki cukruDrożdże rozetrzeć z cukrem. Najlepsze, jakie zrobiłam.


Pięknie rosną w piekarniku, a ciasto ulega nam przy pracy. Delikatne, kruchutkie, maślane. Dokonałam niewielkiej modyfikacji (zmniejszyłam ilość tłuszczu, dodałam odrobinę cukru). Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Zrób to smacznie.


Szukałem, szukałem i znalazłem :) Wyszły naprawdę smaczne rogaliki. I nie było to jakoś potwornie trudne, choć jestem sporym laikiem kuchennym. Może dlatego, ze przepis na te rogaliki napisany bardzo dobrze. Widze, że macie kłopoty z ciastem.


Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za przeps.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty