Jak zrobić domowe gofry? Komu nie kojarzą się z wakacyjnym wyjazdem? Na szczęście przygotowanie ich w domu, w nieco zdrowszej wersji, okazuje się bardzo proste. Domowe gofry nie mają sobie równych!
Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów.
Chyba każdy z nas uwielbia rozkosznie chrupiące, pyszne gofry domowe, które rozgościły się na dobre na naszych stołach. Bez względu na wykorzystane dodatki, kojarzą nam się one bardzo często ze smakiem dzieciństwa lub wakacyjnymi wyjazdami nad polskie morze. Warto zrobić je na deser dla dzieci i dorosłych. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Wytrawne gofry domowej roboty. Receptura zasadniczo nie różni się od podanej powyżej.
To pytanie zadaje sobie każdy miłośnik tego typu pyszności. I już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu bez problemu przyrządzisz genialne smakołyki swoim bliskim o każdej porze dnia i nocy. Aby to zrobić, potrzebujecie jedynie dobrej gofrownicy i sprawdzonego przepisu. Sprawdzone przepisy na domowe gofry. O to pierwsze musicie zadbać sami, ale wypróbowane receptury dostarczą wam użytkownicy Smakera.
W pierwszej części wpisu kilka słów o tym, jak zrobić idealne gofry na mące bez glutenu. A w drugiej – przepis na wspaniałe lekkie gofry na mleku kokosowym, z korzenną żurawiną i chrupkimi pistacjami (całość bez dodatku cukru). Dowiedz się, jak krok po kroku zrobić gofry chrupiące. Kojarzą nam się z wakacjami, beztroską i czasem spędzonym z rodziną.
Jednakże można je zrobić samemu i delektować się ich smakiem w domowym zaciszu, o każdej porze roku. Potrzebujemy tylko odpowiedniego przepisu i gofrownicy. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis.
Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.
Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku. Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Czasami po przebudzeniu pojawia się ochota na coś smacznego i chrupiącego, dzięki czemu zwiększy się energia na cały dzień.
W takiej sytuacji wiele osób zadaje sobie pytanie, jak się robi gofry w domowym zaciszu. Od czegoś trzeba zacząć więc na początku trzeba ustalić ile chcemy zrobić gofrów. PRZEPIS NA BARDZO PROSTE , DOMOWEJ ROBOTY GORFY. Zjedej porcji wyjdzie około gofrów.
Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Wedle uznania można dodać również cukier, ale to już kwestia smaku - czy mają być słodkie same w sobie, czy też będziecie je dosładzać dodatkami typu dżem, czy bita. Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.
Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.