czwartek, 10 listopada 2016

Gofry najlepsze

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


Gofry najlepsze

To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi!


Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Jednak najlepsze są chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami.


Opcjonalnie można też dodać do nich odrobinę polewy czekoladowej lub toffi. Gofry są kruche i chrupiące. Jak z budki, a nawet lepsze! Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę wymieszać delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy i piec około - minut.


Gofry najlepsze

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Zrobiło się mroźno i nagle wszyscy tęsknią za plażą, świeżą, letnią bryzą znad morza i ciepełkiem, egzotyką. Niektórzy z tej okazji rąbią starą meblościankę, wygrzebują z piwnicy dziurawe gumofilce i po zmroku ostro palą tymi znaleziskami w piecu, dokładając swoją cegiełkę. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Receptura gofrów została wymyślona w średniowieczu.


Na początku były wypiekane między żeliwnymi taflami nad ogniskiem. Dopiero z czasem nabrały charakterystycznego kształtu w formie plastra miodu. Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.


GOFRY Z CUKINII - NAJLEPSZY PRZEPIS - przepyszne, lekki i wytrawne :) koniecznie przygotujcie takie gofry :) Polecam! PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy.


Gofry najlepsze

Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Zachęceni opiniami z Tripadvidlsor udaliśmy się dziś na gofry. Miały być najlepsze a okazały się zwyczajne. Te same gotowe sosy co wszędzie, gotowa frużelina, owoce jak we wszystkich tego typu lokalach no i śmietana z maszyny.


Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i dobra gofrownica. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Gdyby nie to, że gofry mają trochę więcej niż kalorię.


Długo szukałam przepisu idealnego. Jeśli więc nie chcesz, aby Twoje gofry były gumowe i piekły się przez kilkanaście minut, unikaj modeli o mocy mniejszej niż 7W. In: bez orzechów, bez soi, naleśniki i racuchy. Pewnego poranka, sporo czasu temu chciałam uraczyć niemieckie koleżanki pysznymi goframi. Z niezidentyfikowanych przyczyn zmuszona byłam wyjąc z gofrownicy podziurawione naleśniki i przygotować w ekspresowym tempie kanapki.


Najłatwiejsze do wykonania i najsmaczniejsze jakie dotychczas jadłam :-) min łatwe tanie. Desery najlepsze gofry - jak znad morza. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty